Madrid várja a 41. európai taizéi találkozó résztvevőit

Kitekintő – 2018. december 17., hétfő | 11:55

December 28. és január 1. között a spanyol főváros látja vendégül a fiatalok európai találkozójának résztvevőit.

A madridi rendezvényre fiatalok ezrei gyűlnek össze egész Európából. A tazéi közösség által kiadott közlemény szerint Lengyelországból eddig háromezer-ötszázan, Ukrajnából kétezren jelentkeztek az ötnapos programra. Az idei témát Alois testvér, a taizéi közösség perjele választotta: „Ne feledkezzünk meg a vendégszeretetről!” Az Ibériai-félszigeten már több alkalommal tartottak taizéi találkozót: Barcelonában, Valenciában és Lisszabonban, Portugáliában. Madrid először ad otthont az év végi találkozónak.

A spanyol fővárosban 170 plébánia és családok ezrei nyitják meg otthonaik ajtaját a befogadás szellemében. Madridban már több fontos nemzetközi találkozóra, rendezvényre került sor, amelyeken békeegyezmények születtek. „A bizalom zarándoklatának” mostani állomását a szolidaritás értékei gazdagítják majd, amelyeket a spanyol főváros lakói és intézményei is kifejezésre juttatnak.

A taizéi találkozón december 29. és 31. között délután egy órakor imádságokat tartanak Madrid központjának templomaiban, az este 7 órakor kezdődő közös imákra pedig a madridi vásárközpontban (Ifema) kerül sor. Számos logisztikai kihívással kell szembenézniük a szervezőknek. A közel 800 önkéntes a találkozó kezdete előtt két nappal érkezik a spanyol fővárosba, hogy elvégezzék az utolsó feladatokat. December 28-án 250 autóbusz érkezésére számítanak. 45 ezer adag meleg ételt osztanak majd szét, 7,5 tonna kenyeret, 39 ezer narancsot és 95 ezer mandarint csomagolnak az ételekhez – tájékoztatott a SIR olasz katolikus hírügynökség.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria