Megjelent a Világiak, Család és Élet Kongregációja első videohírlevele

Kitekintő – 2017. december 15., péntek | 13:56

„Itt az ideje a jó hírnek” – ezzel a címmel jelent meg a vatikáni dikasztérium első videohírlevele, amely mostantól kezdve minden hónapban jelentkezik öt nyelven. A dikasztérium honlapján megtalálható 15 perces videó a hivatal elmúlt havi tevékenységéről tájékoztat.

A december 13-án közzétett első videoösszeállításban hírt adnak Ferenc pápa látogatásáról, amit a dikasztériumban tett; Kevin Farrell bíboros-prefektus tevékenységéről, hivatalos programjairól; két új altitkár kinevezéséről és a hivatalnokok által végzett küldetésről.

A videóban szó esik azokról a püspöki konferenciákról is, amelyek novemberben ad limina látogatásuk keretében felkeresték a dikasztériumot: így beszámolnak a magyar püspöki konferencia és a hivatal képviselőinek találkozójáról is. A híradás megemlíti, hogy Magyarországon a főpásztorok küzdenek az országot sújtó demográfiai válsággal, valamint jelentősen befektetnek a nevelésbe; az ateizmus öröksége még mindig erősen jelen van és a világi katolikusok küzdenek az újraindulással, ezért számos egyházi mozgalom és külföldi társulat befektet a hívek képzésébe.

A videohírlevélben szó esik továbbá a különböző egyházi társulatok és mozgalmak képviselőinek látogatásáról, illetve a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozó, valamint a családok világtalálkozójának előkészületeiről. Utóbbit 2018-ban rendezik meg Dublinban.

„A videós híradás a kommunikáció eszköze. Üdvözlő és baráti hangvételű, információt nyújt a vatikáni dikasztérium munkájáról, amely különleges figyelmet szentel a családoknak és a fogantatástól a természetes halálig tartó élet összetett témájának” – fogalmaz Kevin Farrell bíboros-prefektus az összeállítás elején.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria