Velencében is bemutatták Erdő Péter bíboros olasz nyelven megjelent kánonjogi tanulmánykötetét

Kitekintő – 2021. november 26., péntek | 15:19

A velencei patriarchátus szemináriumának auditóriumában mutatták be november 26-án Erdő Péter bíboros, prímás A kánonjog az üdvösség és a társadalmi valóság között című gyűjteményes kötetét, melynek alcíme Válogatott tanulmányok 25 tanári és lelkipásztori év során. Az olasz nyelvű kötet Bruno Esposito domonkos professzor gondozásában a velencei Marcianum Press kiadónál jelent meg.

Francesco Moraglia velencei pátriárka kifejezte örömét, hogy ismét városukban köszönthetik Erdő Péter bíborost, majd méltatta a kötetet, mint értékes, tekintélyes kánonjogi forrást, amely a megjelenéssel hozzáférhetővé vált az érdeklődők számára.

A könyvet a Szent X. Piusz Kánonjogi Kar két professzora, Pierpaolo Dal Corso és Federico Bertotto mutatta be. A könyvbemutatón jelen volt Bruno Esposito, a kötet kurátora is. 

A könyvet november 24-én elsőként a Lateráni Pápai Egyetem XI. Piusz aulájában mutatták be, abban az intézményben, amelyhez Erdő Péter bíboros mint „alma materéhez” is kötődik.

A kötet egy tanulmánygyűjtemény, válogatás a szerző olasz nyelven megjelent tanulmányaiból. A harminckét, olaszul már korábban is megjelent cikket kategóriák szerint csoportosították a szerkesztők: az egyházjog alapvető kérdései; az Egyház hierarchikus szervezete, felépítése; a liturgiát érintő jogi kérdések mint a szentségi fegyelmet érintő témák; végül pedig az egyházi eljárásjogra vonatkozó kérdések.

A kötetről Erdő Péter bíborossal készült interjú IDE klikkelve érhető el.

Forrás: Szent X. Piusz Kánonjogi Kar

Fotó: Varga Norbert/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria