A pápa köszöntötte a Szombathelyi Egyházmegye Batthyány-Strattmann László-zarándoklata résztvevőit

Külhoni – 2023. május 17., szerda | 13:33

A Szombathelyi Egyházmegyéből 250 zarándok, valamint a Batthyány családból közel száz családtag érkezett Rómába a Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából május 15. és 19. között zajló egyházmegyei zarándoklatra.

A Székely János megyéspüspök lelkivezetésével zajló zarándoklat résztvevői május 16-án, kedden a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházban ünnepeltek szentmisét. Május 17-én, szerdán pedig részt vettek az általános kihallgatáson, melynek során Ferenc pápa külön üdvözölte a Szombathelyi Egyházmegyéből érkezett zarándokokat ezekkel a szavakkal:

„Szeretettel köszöntöm a mai általános kihallgatáson részt vevő magyar nyelvű zarándokokat, különösen a Szombathelyi Egyházmegyéből érkezett hívek csoportját, akik Székely János püspökkel együtt Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából érkeztek.

Boldog Batthyány-Strattmann László a szenvedők érdekében végzett munkája révén vált nagy misszionáriussá, mert tanúságot tett a szeretet evangéliumáról.

Ingyenesen segített a szegényeknek, akiktől jutalmul csak azt kérte, hogy imádkozzanak érte. Arra buzdítalak benneteket, kedves testvérek, hogy kövessétek az életszentségnek ezt a tiszteletre méltó példáját. Isten áldjon benneteket!”

ForrásPápai Magyar Egyházi Intézet

Fotó: Pápai Magyar Egyházi Intézet; Vatican.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria