A Szent Erzsébet Központ névadóját ünnepelték Nagyváradon

Külhoni – 2019. november 22., péntek | 11:28

A Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Gondozóközpont névadóját, Árpád-házi Szent Erzsébetet ünnepelték az intézmény lakói és dolgozói. Az ötnapos rendezvénysorozat november 19-én búcsúi szentmisével zárult, melyet Böcskei László megyéspüspök mutatott be az idősotthon kápolnájában, Martin Roos nyugalmazott temesvári püspök koncelebrálásával.

A szentmisén koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas Catolica igazgatója; Martin Roos nyugalmazott püspök; Kóhr Balázs, az idősotthon lelkivezetője, valamint Vakon Zsolt püspöki titkár.

Jézus nem olyan szeretetet hirdet, ami csak szó, hanem olyat, ami cselekedet. Az evangélium is ezt fejezi ki: ne szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal. Úgy, ahogy ezt Jézus is gyakorolta. Az ő példáját követve tudjuk mi is megtapasztalhatóvá tenni környezetünkben a minket szerető Isten jóságát. Árpád-házi Szent Erzsébet élete is erről szólt – mondta homíliájában Böcskei László püspök.

A szertartás végén a főpásztor köszönetet mondott a Caritas Catolica munkatársainak áldozatos szolgálatukért, amellyel az egyházmegye időseit gondozzák, majd jelképesen megáldotta a szeretetet jelképező hatalmas kenyeret, melyből mindenkinek jutott egy-egy szelet. Böcskei László ezt követően egy-egy szál virággal köszöntötte az otthonban lakó, illetve dolgozó Erzsébeteket.

Az ünnepi rendezvénysorozat november 15-én, pénteken Kruzslitz Imre tasnádi plébános Az élet nem igazságos, de Isten mindig hűséges című előadásával kezdődött, aki afrikai missziós útjáról osztotta meg tapasztalatait. Szombaton Bodor Zoltán hegyközteleki plébános interaktív lelkigyakorlatot tartott az otthon lakóinak. Vasárnap a Continuo régizene-együttes és Kocsis Gyula színművész verses-zenés műsorral idézte meg az Árpád-házi szent alakját. Hétfőn Vas Csaba plébános tartott lelkigyakorlatot, Isten szeret minket; nem szabad félnünk szeretni őt címmel.

Forrás és fotó: Szombati-Gille Tamás sajtóreferens, Caritas Catolica

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria