Leégett a sepsibükszádi plébánia – FRISSÍTVE

Külhoni – 2019. február 3., vasárnap | 9:33

Leégett a Kovászna megyei Sepsibükszád katolikus plébániája február 3-án reggel. A kár tetemes, mind az épületben, mind anyagiakban. Anyakönyveket, iratokat sikerült kimenteni, de a felmérés és leltározás ezután történik.

Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál megkeresésére elmondta, a plébánia tetőzete teljesen leégett és bezuhant, mindössze az épület falai maradtak meg. A legfontosabb iratokat igyekeztek kimenteni.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a tűzoltók jelenleg a helyszínen vizsgálódnak. A plébános szerint szabályosan tüzeltek, csak az irodában volt felkapcsolva a villany. Az utcában nagy füstre lettek figyelmesek. Bakó Ferenc arra kér mindenkit, hogy imáival segítse a szerencsétlenséget elszenvedett plébániát.

Hajdú János főesperes közleményben tudatta a plébánia számlaadatait. Aki segíteni szeretne, ide küldheti az adományt: RO46 RNCB 0124 0380 1796 0001; CIF 11146886IBAN; BCR, Sf. Gheorghe. Szükség esetén a plébánia teljes neve románul: Parohia Romano Catolică Bixad Olt.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria