Lelkigyakorlatot tartottak a gyulafehérvári főegyházmegye családbizottsága munkatársainak

Külhoni – 2021. november 18., csütörtök | 9:01

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye családbizottságát alkotó házaspároknak, a családiroda dolgozóinak és önkénteseinek tartott lelkigyakorlatot Takó István sepsiszentgyörgyi plébános november 12. és 14. között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban. Szénégető István plébános, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője beszámolóját szerkesztve közöljük.

Az egyre látványosabban és érezhetőbben változó környezetünkben van egy biztos és állandó kiindulópont: Isten szerető jelenléte – ezt tapasztalhatták meg kicsit a résztvevők. Nem biztos, hogy értelmet és helyes magyarázatot tudunk adni a nagyvilág minden történésének manapság, de egyénenként értelmet tudunk adni annak, amit gondolunk, mondunk, teszünk, amikor találkozunk, dolgozunk, éljük a kihívásokkal teli mindennapjainkat. Isten jelenléte nem változó, mégis személyes, élő és dinamikus. A szeretete elérhető, kiáradó. Különböző módokon tapasztaljuk: a szeretetközösségben, a rendben, a szolgálatban, kapcsolatainkban, a szív belső csendjében vagy imáinkban.

A lelkigyakorlat teret nyitott a résztvevőknek, hogy feltegyék az egyszerű, katekizmusból ismert kérdést: Mi végre vagyunk e világon? És követhették a jól ismert válasz kegyelmeit: hogy Istent dicsérjük, őt tiszteljük és szolgáljuk.

A három kulcsszó – dicsérni, tisztelni, szolgálni – ihlette a páros és csoportos megosztásokat, a szentmisét, a szentségimádást is. A családbizottság akkor tudja teljesíteni küldetését, ha ezekben az áldásokban megmarad a házaspárok, családok, plébániák felé felkínált munkája során.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria