Miguel Maury Buendía nunciussal ünnepelték Szent Ferenc búcsúját Tusnádon

Külhoni – 2019. október 8., kedd | 15:47

Miguel Maury Buendía apostoli nuncius, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete volt október 4-én a tusnádi Szent Ferenc-búcsú főcelebránsa és szónoka.

A védőszentetek ünnepe alkalom számunkra, hogy összegyűljünk és megköszönjük az Úrnak számtalan jótéteményét, különösen is Ferenc pápa itteni látogatását, amely mindnyájunk számára vigasz volt – fogalmazott szentbeszédében a nuncius.

A pápai követ Máté könyve szerint prédikált: „Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket” (Mt 11,28). Az Úr Jézus e szavai teljesen ráillenek Szent Ferencre, aki Krisztus szeretetéért elviselte az emberek megvetését, alázatban és radikális szegénységben élt, utánozva az ő Urát – emelte ki Miguel Maury Buendía. – Nekünk is el kell tehát fogadnunk Jézus meghívását, hogy nála felüdülést találjunk, és hogy magunkra vegyük az ő igáját, ami annyit jelent: utánozni őt az alázatban és a szív szelídségében.

„A Szentatya a csíksomlyói Mária-kegyhelyen tett látogatásakor beszélt annak jelentéséről, hogy mi is a zarándoklat, és kiemelte annak szükségességét, hogy hagyjuk átalakítani magunkat a kegyelem által, szakadjunk el a biztonságot adó és kényelmet nyújtó álláspontjainktól annak érdekében, hogy az Úr vezethessen bennünket a kellő irányba. Ezt tette Szent Ferenc, amikor befogadta az isteni sugallatot, és megváltoztatta életének célját megtérésének napján” – fejtette ki Buendía érsek.

Az apostoli nuncius arra buzdította a híveket, kérjék a Szűzanya közbenjárását, hogy képesek legyenek úgy követni a krisztusi létformát, ahogyan Szent Ferenc tette.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria