Ötödször versengtek a papi focikupáért Erdélyben

Külhoni – 2021. szeptember 10., péntek | 11:59

Calix Sacerdotum (papi kupa/kehely) névvel labdarúgó-bajnokságot rendeztek augusztus 30. és szeptember 1. között Erdélyben. Első helyezett lett a iași-i (jászvásári) római katolikus egyházmegye csapata, másodikak a kolozsvári görögkatolikusok, harmadik helyen a gyulafehérvári római katolikus főegyházmegye csapata végzett.

A bajnokság keretében hat romániai katolikus egyházmegye csapata mérte össze az erejét. A hat résztvevő: a lugosi és kolozsvári görögkatolikus, a bukaresti, iaşi-i, temesvári és a házigazda gyulafehérvári római katolikus papi csapat. Idén – egy év kihagyás után – ötödik alkalommal rendezték meg a papi focibajnokságot.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye szervezésében, augusztus 30. és szeptember 1. között tartották a papi kupát a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium sportcsarnokában. A bajnokság szentmisével kezdődött a csíksomlyói kegytemplomban, majd Kovács Gergely gyulafehérvári érsek kezdőrúgásával indultak a selejtezők.

A gyulafehérvári csapat két nyert meccsel jutott az elődöntőbe. A végeredmények: első helyezett a iași-i római katolikus egyházmegye csapata, második helyezett Kolozsvár görögkatolikus csapata, harmadik helyezett a gyulafehérvári római katolikus főegyházmegye csapata.

A focibajnokság második napján a csapatok meglátogatták a Csíki Székely Múzeumot a Mikó-várban, majd városnézésre indultak. Megtekintették a Szent Péter és Pál-plébániatemplomot, a csíksomlyói kegytemplomot, kolostort és kriptát, és a Salvator kápolnához, valamint a hegynyeregbe is felsétáltak.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria