Szent Család-domborművet áldottak meg az esztelneki ferences templomban

Külhoni – 2019. december 31., kedd | 10:50

Az esztelneki ferences templomban december 29-én lelepleztek és megáldottak egy domborművet, ami a Szent Családot ábrázolja. Az ünnepen a Szent Család oltalmába ajánlották a családokat. A szentmise főcelebránsa és szónoka az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa, Urbán Erik OFM volt.

A tartományfőnök megáldotta a Varga Mihály szobrász, az esztelneki ferences templom jótevője által faragott Szent Család-domborművet. Az alkotás elkészítését a Domokos család támogatta; a család az id. Domokos Ferenc temetésén összegyűlt adomány egy részét a templomnak ajándékozta. Ezt a ferencesek a dombormű kivitelezésére fordították, így állítva emléket az elhunytnak.

A szentmise végén Urbán Erik a Szent Család oltalmába ajánlotta a családokat, és ünnepi áldásban részesítette a jelenlévőket. A közösség ezzel az eseménnyel hívta fel a figyelmet a keresztény családra mint értékre, és hajtott fejet a Szent Család előtt, kérve pártfogását Esztelnek község és minden magyar család számára. A rendkívüli alkalomra számos család székely ruhába öltözve jött el a templomba, hogy együtt imádkozzanak.

Az esztelneki ferences templomba betérőket ezentúl a Szent Családot ábrázoló dombormű is emlékezteti Mária, József és a kis Jézus életpéldájára, és bizalommal kérhetik tőlük – e dombormű előtt is – égi pártfogásukat a családok számára.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria