Újra rajzpályázatot hirdet a szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió

Külhoni – 2022. szeptember 18., vasárnap | 15:44

A szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió, a Mirjam Rádió szeptember 15-étől meghirdeti második rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alapiskolák és középiskolák körében. A pályázat célja, hogy a résztvevők értékrendjének központi helyén őrizze meg a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékeket.

A rajzverseny témái között szerepelnek a Katolikus Egyház által szentté avatott erkölcsi példaképek, Szlovákia magyar vonatkozású építészeti és természeti kincsei. Emellett az egyik legnevesebb magyar költő, Petőfi Sándor 200. születési évfordulójára is emlékeznek költészetének családi és hazafias szemléletén keresztül. Felidézik még a Szentatya által korábban meghirdetett Amoris laetitia-családév élményeit, hiszen a médium a felvidéki keresztény magyar családok rádiója kíván lenni a mindennapokban.

A tehetséggondozás, a gyermekek képességeinek megismerése és fejlesztése, a személyes istenkeresés és az alkotás öröme az első rajzpályázat tapasztalatai szerint nemcsak a fiatal művészi próbálkozókat lelkesíti, hanem támogató szüleiket, a felkészítő pedagógusokat és a kiállítás megtekintőit is.

Az elkészült rajzok beérkezését 2022. december 31-éig várják, majd a szakmai zsűri értékelését követően tájékoztatják a résztvevőket és az új év elején tervezik ünnepélyesen is bemutatni az alkotásokat a közönségnek a komáromi Limes galériában.

A részleteket és a jelentkezés feltételeit megtalálják a www.mariaradio.sk honlapon, valamint a rádió Facebook-oldalán, illetve érdeklődhetnek az érintett iskolák felkészítő pedagógusaitól.

Forrás és illusztráció: Mária Rádio Mirjam

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria