Zarándokolj velünk! – Fejezzük ki összetartozásunkat Gyulafehérváron a püspökszentelésen

Külhoni – 2020. január 9., csütörtök | 11:34

Ferenc pápa 2019. december 24-én Kovács Gergelyt, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetőjét gyulafehérvári érsekké nevezte ki, akit február 22-én szentelnek püspökké és iktatják be érseki hivatalába a gyulafehérvári székesegyházban. Ebből az alkalomból zarándoklatra hívjuk olvasóinkat.

Gergely atya november végéig, öt éven át írt a Magyar Kurír számára vasárnapi elmélkedéseket. Érdekesség, hogy Márton Áront XI. Piusz pápa 81 éve, 1938-ban ugyancsak december 24-én nevezte ki gyulafehérvári püspökké. Kovács Gergely Márton Áron boldoggáavatási ügyének posztulátora. A kinevezett érsek évről évre zarándoklatot szervezett Márton Áron nyomában, hogy a hívek jobban, mélyebben megismerhessék a püspök életútját, életének legfontosabb helyszíneit. Két zarándokúton, 2014-ben és 2015-ben munkatársaink is részt vettek.

Tartson velünk, fejezzük ki jelenlétünkkel és imádságunkkal összetartozásunkat az erdélyi magyar katolikusokkal és új főpásztorukkal, Kovács Gergellyel. Ünnepeljünk együtt az egyik legősibb és legszebb Kárpát-medencei székesegyházban.

A zarándoklat a Magyar Kurír, az Új Ember és a Misszió Tours együttműködésben valósul meg.

Bővebb információ a zarándoklatról és jelentkezés ITT.

Fotó: Merényi Zita és Bókay László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria