A Budapesti Vonósok voltak a Görög Zenei Esték farsangi koncertjének vendégei

Kultúra – 2019. február 26., kedd | 11:34

Február 24-én, a Görög Zenei Esték új évadának harmadik alkalmán a Budapesti Vonósok voltak a Lautitia Kóruscsalád ifjúsági vegyeskarának vendégei Debrecenben.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hangverseny első részében a Lautitia ifjúsági vegyeskarát hallhatta a közönség. A fiatal énekesek Kodály Zoltán Esti dalával kezdték a koncertet, majd egy különleges, koreografált műsorszám következett: a kórus tagjai élő zenedoboz-figurákká változtak, s így énekelték el Guy Lafarge francia zeneszerző Les boîtes à musique (Zenedobozok) című művét.

Ezt követően a Budapesti Vonósok idézték meg a farsangi bálok hangulatát. A közel háromnegyed órás koncerten felcsendült Farkas Ferenctől a Régi magyar táncok, Ligeti Györgytől a Régi magyar társas táncok, Orbán György Bálzenéje, valamint Fekete Gyula Divertimento című műve.

Ahogyan azt már megszokhatta közönség, a Lautitia kórus és a vendég zenekar közös produkcióval is készült: Eric Whitacre Glow című dalát a Lautitia adventi koncertjén is hallhatták a debreceniek, most a Budapesti Vonósok játékával kísérve adták elő a művet az est zárásaként.

A Görög Zenei Esték idei utolsó alkalmán, május 5-én, vasárnap 19.30-tól a teljes Lautitia Kóruscsalád és a Rajkó Zenekar ad koncertet a Görögkatolikus Metropólia érseki hivatalának épületében.

Forrás: Dehir.hu; Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria