A hazai stroke-ellátás fejlesztéséről lesz szó a Katolikus Rádió műsorában

Kultúra – 2022. szeptember 8., csütörtök | 14:33

Szikora István egyetemi docenssel hallhatnak beszélgetést a Katolikus Rádió Kerengő című műsorában szeptember 9-én 17 óra 4 perctől. A téma: az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet országos szakmai fejlesztési programja.

Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet programjáról a szakmai vezetővel, Szikora István egyetemi docenssel, az intézmény főorvosával folytatott  beszélgetésből kiderül többek között a program célja is.

Lényege, hogy az akut agyi nagyérelzáródás következtében kialakult stroke esetén a betegek a leggyorsabban eljussanak olyan egészségügyi intézménybe, ahol a számukra legmegfelelőbb terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre.

A módszer alkalmazása egész Magyarország területén fejleszti a stroke-ellátás hatékonyságát és biztonságát. A programhoz 28 magyarországi stroke-centrum csatlakozik. A rendszer tovább bővíthető, ezzel a legfejletlenebb területek ellátási színvonala is emelhető. A cél az, hogy a legkorszerűbb stroke-ellátás terén ne legyenek országon belüli különbségek.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria