Alessandro testvér budapesti jótékonysági koncertje – VIDEÓVAL

Az eseményen belépődíj nélkül vehetnek részt az érdeklődők

2014. február 10. hétfő, 20:00

Amint arról korábban hírt adtunk, a világhírű Alessandro Brustenghi ferences szerzetes jótékonysági hangversenyt ad február 20-án Budapesten, a Szent István-bazilikában. A hangverseny fővédnökei Áder János köztársasági elnök és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius. Médiatámogató: Magyar Kurír.

Kálmán Peregrin, a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely igazgatója a hangversennyel kapcsolatos kérdéseinkre válaszolva utalt rá: Alessandro testvér többször is említette találkozásaik során, hogy felmenői között magyarok is vannak, de még soha nem járt hazánkban. Ezért felvetődött az ötlet, hogy eljöhetne „ősei” földjére. Az idő most elérkezett: Alessandro testvér horvátországi útja előtt februárban Budapestre látogat.

A szentkúti kegyszobor október közepe óta a Szent István-bazilikában vendégeskedik. Ezért gondolták úgy, hogy a kegyszobor közelsége, a templom jelentősége és befogadóképessége ideális lehetőséget nyújt a hangverseny megrendezéséhez. A program így nem csupán egy koncert lesz, hanem egyfajta tiszteletadás is a Szent Szűz előtt. Ezt azzal is hangsúlyozni kívánják, hogy a zenei művek után sor kerül a kegyszobor előtt a szentkúti felajánló imádság közös elimádkozására.


A hangverseny jótékonysági célt szolgál. A bazilika területén adománygyűjtő perselyeket helyeznek ki a koncert idejére.

Az adományokat a megújuló nemzeti kegyhely javára fordítják. A mátraverebély-szentkúti kegyhely ugyanis európai uniós pályázatból újul meg. Az összegből sok fejlesztést végre tudnak hajtani, ugyanakkor minden ilyen beruházásnak vannak járulékos költségei, amelyeket nem lehet elszámolni ebben a keretben, de a kegyhely jövőbeni működéséhez, illetve a projekt elindításához nélkülözhetetlenek. Minél nagyobb a támogatás, annál nagyobb a járulékos költség – ennek enyhítésében szeretne segíteni Alessandro testvér, és ehhez kérik a szentkúti ferencesek a támogatást – fogalmazott Kálmán Peregrin.


Akik nem tudnak részt venni a koncerten, hozzájuthatnak csekkekhez, vagy alapítványi számlára is befizethetik adományaikat. A Ferences Alapítvány számlaszáma: 11600006-00000000-49195664. Kérik ebben az esetben feltüntetni: „a Nemzeti Kegyhely javára”.

A 19.30-kor kezdődő hangversenyre nem kell előre jegyet váltani. 18.45-től lehet elfoglalni a helyeket a bazilika főkapuja felől. Igyekeznek helyet biztosítani minden érdeklődőnek: a tervek szerint az állóhelyeket is feltöltik – ezért sem lesz jegyvásárlás –, és így a bazilikában több mint ötezer ember elfér.

A hangverseny körülbelül egy órás lesz, érdekessége, hogy Alessandro testvér énekkara az ELTE olasz tanszékének kórusa, a La Caffetteria Stioppéta lesz, melynek megalakulásánál a ferences énekes jelen volt Perugiában – tudtuk meg Kálmán Peregrintől, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatójától.

A koncert helyszínén megvásárolható lesz Alessandro testvér két lemeze és több ferences kiadvány.

Február 19-én 15 órakor sajtótájékoztatóra kerül sor Alessandro testvér részvételével a Városligeti fasor 42. szám alatt.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Címkék: Alessandro
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03