Ami a miénk – A család fontosságáról szóló kötetet mutattak be a Várkert Bazárban

Kultúra – 2021. november 25., csütörtök | 19:46

Ötven ember – köztük Erdő Péter bíboros, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Ugron Zsolna író, Miklósa Erika operaénekes, Oláh Gergő énekes – családról szóló írásait tartalmazó kötetet mutattak be november 24-én Budapesten. Az Ami a miénk című könyv szerkesztője, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a közös nevező az írásokban a hit és a kegyelem.

„Olyan magyar emberekhez fordultam, akiket érdemes meghallgatni, akikre érdemes figyelni, akiket személyesen is nagyra értékelek. Fontosnak tartottam, hogy a történelmi egyházak képviselői mellett jelen legyenek a kultúra, a tudomány, a sport, a civil világ, a média, a gazdaság és a politikai élet szereplői is” – mondta a budapesti Várkert Bazárban tartott könyvbemutatón Novák Katalin, a kötet szerkesztője, aki ajánlókat is írt az egyes szövegek elé.

„A szerzők között vannak ismert és a többség számára ismeretlen emberek, gyermekesek és gyermektelenek, kis- és nagycsaládosok, valamint olyanok is, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. Szó van az írásokban az összetartozásról és a megküzdésről, a közös nevező pedig a hit és a kegyelem.

A kötetben található írások rólunk szólnak”

– fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Valódi életeket ismerhet meg az olvasó, magasba repítő és mélyre szántó gondolatokat, amelyekből erőt meríthet a hétköznapokra. Olvasás közben van alkalmunk elgondolkodni arról, nekünk mit jelent a család, melyben élünk, amit a gyermekeinknek, unokáinknak kívánunk – mondta a bemutatón Novák Katalin.

A kötetbe került szövegek különféle műfajokat képviselnek. Míg az egyházi szereplők jellemzően a prédikációhoz vagy az imádsághoz, az írók és költők irodalmi műfajokhoz nyúltak, addig például Sulyok Tamás alkotmánybíró három esettanulmányt mutat be a család témakörében – ismertette a könyv szerkesztője.

A kötet, melyet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) adott ki, megvásárolható a Libri könyvesboltjaiban.

Forrás: MTI

Fotó: MTI; Novák Katalin Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria