Dolhai Attila együttesének imaestjét YouTube-oldalunkon is követhetik

Kultúra – 2021. szeptember 6., hétfő | 20:56

A XV. Ars Sacra Fesztivál keretében a MAGnificat együttes – Varga Mónika dicsőítésvezető, Lambert Attila, főállásban a Magyar Kurír fotósa és Dolhai Attila színész, musicalénekes és zenészbarátaik – szeptember 7-én, kedden este 19.30-kor zenés imaestet tartanak Budapesten, az Egyetemi templomban. Elmélkedésekkel és tanúságtételével Csókay András segíti a résztvevőket az elmélyülésben.

Zenekaruk létrejöttét a pandémiában teljesített első közös szolgálatuk inspirálta, azóta a kistarcsai templomban és az Angyalföldi Szent Mihály-plébániatemplomban is zenélnek, Pál Feri atya szentmiséin. Az együttes lassacskán héttagú zenekarrá bővült.

Az imaest különlegessége, hogy a profi énekes Dolhai Attila a nagyközönség előtt is bemutatkozik dicsőítő zenészként, amely oldaláról eddig nem volt ismert. Lambert Attila és Varga Mónika a legendás, az országúti ferenceseknél évtizedek óta muzsikáló Boanergész együttes hagyományát képviselő-továbbvivő zenészek, ami az átélt hit erejével és az Istenhez tartozás magától értetődő voltával ruházza fel dalaikat. A lelki elmélyülést a világhírű orvos, Csókay András hitéről tanúskodó gondolatai segítik.

A különleges imaestet, amelyen az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus két hírnöke – Dolhai Attila és Csókay András – is szerepet vállal, a Magyar Kurír YouTube-csatornáján és az együttes Facebook-oldalán is élőben követhetik.

További információk: facebook.com/magzenekar

Forrás és fotó: MAGnificat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria