Hogyan lenne jelen Jézus a közösségi médiában?

Kultúra – 2020. március 12., csütörtök | 15:55

A Profilod oké, életed tré? címet kapta a „Szólj be a papnak!” március 9-i debreceni eseménye, melyről a Dehír portál számolt be.

Törő András római katolikus paptól, a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetőjétől, Antal Rebeka vloggertől, Berényi András pszichológustól, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetőjétől, Fábián Eszter református lelkésztől és Kiss László görögkatolikus egyetemi lelkésztől kérdezhettek az érdeklődők a debreceni Ifiházban. A beszélgetést Csorvássy Zsófia Fruzsina egyetemi hallgató moderálta.

A vitát online követők is kérdezhettek. Egyikük arról érdeklődött, hogy vajon Jézus készítene-e magának profilt a közösségi oldalakon, és ez milyen lenne.

Kiss László szerint Jézusnak valóságos lenne a profilja; mindenképpen ott lenne a közösségi oldalakon, hiszen el akarná érni az embereket, és ezzel könnyen megtehetné. „Intelligencia, humorérzék és jó adag empátia jellemezné ezt az oldalt, és ezeket a tulajdonságokat egyensúlyba tudná hozni” – mondta el Kiss László.

Törő András úgy fogalmazott, hogy mivel Jézus nem köt kompromisszumot a bűnnel, radikális és sarkos lenne a netezők között. Nyilván empátiával viszonyulna másokhoz, de ehhez arra is szükség van, hogy mint a jobb lator, mi is felismerjük, ha nem jó úton járunk.

Fábián Eszter egyik gondoskodó barátnőjéhez hasonlította az általa elképzelt Jézust. Ő úgy írta le a Megváltó Facebook-jelenlétét, hogy valószínűleg kíváncsiságból ráírna az emberekre. Nagyon sok ismerőse lenne, és mindegyikről tudni akarna: hogy van, mi éppen a problémája; törődne velük. Szerinte éppen nem megosztó, inkább információt begyűjtő lenne, és sok posztot osztana meg a szeretetről.

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható. 

Forrás és fotó: Dehír.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria