Ingyenes karácsonyi dicsőítő koncertet ad a Szent István-bazilikában a Forráspont Band

Kultúra – 2022. november 26., szombat | 12:00

Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én este 20 órától a budapesti Szent István-bazilika. Karácsonyi dicsőítő koncert megvalósításával kíván hagyományt teremteni a Forráspont Band.

Aki részt vett a budapesti Papp László Arénában 2021-ben, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából rendezett Forráspont rendezvényen, már ismeri az azonos névre keresztelt keresztény zenekar hangzásvilágát.

A szeptemberi Forráspont rendezvényen kívül a Forráspont Band karácsonyi dicsőítő koncertet is szervez, hagyományteremtő szándékkal.

„A Forráspont rendezvényen sok más programelem mellett hangsúlyos szerepet játszott a zene – mondta el Vizy Márton zenekarvezető, aki zeneszerzői, dalszerzői, valamint produceri tevékenységének elismeréseként 2020-ban átvehette a Magyar Arany Érdemkeresztet. – Örömmel tapasztaltam, hogy az emberek nagy szeretettel fogadták a zenekart, ami ösztönöz bennünket a folytatásra. A bazilika csodálatos atmoszférájában egy olyan meghitt, a szívekbe melegséget hozó koncertet szeretnénk létrehozni, amely reményeink szerint maradandó élményt nyújt majd minden jelenlévőnek, és a zene közvetítésével ez után a nehéz, embert próbáló év után feltölthetjük lelkünket békével és szeretettel a közelgő ünnepi időszakra.”

A zenekarvezető elmondta: a december 21-i rendhagyó koncertre a korábban már előadott dalokon túl számos újdonsággal is készülnek. A közönség improvizációra épülő zenei kuriózumot is hallhat, amelynek során a művészek a pillanatnyi hangulatra reagálva formálják az amúgy sokak által ismert és énekelt dalokat.

A dicsőítő koncerten különleges módon a bazilika orgonája is megszólal. „A könnyűzene és az orgonajáték összefonódása igazán izgalmas, újszerű zenei hangzást eredményez, ami a kísérletezésekkor bennünket teljesen magával ragadott, és bízunk benne, hogy ezt a lelkesedést, odaadást a közönségünknek is át tudjuk adni december 21-én a bazilika falai között, ahova meghívtuk a média világából ismert Földi Kovács Andreát is, hogy a dalok között beszéljen mély istenkapcsolatáról” – ismertette Vizy Márton.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően a rendezvény ingyenes. A szervezők korosztálytól függetlenül szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne részese lenni e közösségi eseménynek. 

Forrás: Forráspont Band

Fotó (archív): Forráspont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria