Kihirdették a Budakalász magja 2018 nyerteseit

Kultúra – 2019. január 27., vasárnap | 15:00

Kihirdették a „Budakalász magja 2018” című pályázat nyerteseit a helyi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A fiatal építészeket megszólító versenyt tavaly hirdette meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a budakalászi Kálvária-domb rekonstrukciójára.

A pályázat kiírói építészeti-tájépítészeti eszközökkel megvalósítandó javaslatokat vártak. A felhívásra 27 pályamű érkezett – közölte az MMA január 22-én, kedden az MTI-vel.

A bruttó 1,1 millió forinttal járó első díjat Bajusz Csaba Ádám, Salacz Ádám és Vadász Balázs pályázata nyerte. A pályázók munkájukban a templomrom két kiemelt jelentőségű eleme, a szentély és a torony rekonstrukciójára tettek javaslatot.

A bruttó 1 millió forintos második díjat Bódi Gergely Gergő, a 900 ezer forintos harmadik díjat pedig Boholy Ildikó és Németh Máté ötlete kapta. További öt munkát egyenként bruttó 400 ezer forinttal jutalmaztak.

A díjazott pályaműveket bemutató kiállítás február 11-ig tekinthető meg a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Művészeti Akadémia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria