Negyedszer rendezték meg az Ars Sacra Filmfesztivált

Kultúra – 2019. szeptember 26., csütörtök | 13:15

Zurbó Dorottya A monostor gyermekei című filmje nyerte el a IV. Ars Sacra Filmfesztivál első alkalommal odaítélt fődíját.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese az Ott legbelül dal van című film (rendezője Mohi Sándor), a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Hűség című film (rendezője Szekeres Csaba), a rövid fikciós kategória díját Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmje kapta – közölték az MTI-vel szeptember 23-án, hétfőn a szervezők.

Az idei Ars Sacra Filmfesztiválra több intézmény is különdíjat ajánlott fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevélben részesítette Dobray György filmrendezőt kiemelkedő szakmai tevékenységéért és a Ketten című film megalkotásáért; a Katolikus Rádió Ördög Kovács Márton Elrejtezett emberség című filmjét jutalmazta; az Ars Sacra Alapítvány különdíjával Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét ismerték el.

A vetítéseket a budapesti Tabán Artmoziban tartották szeptember 15. és 22. között. A benevezett száz, két évnél nem régebbi filmből a négytagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró – negyvenkét alkotást választott a versenyprogramba.

Forrás: MTI

Fotó: Ars Sacra Filmfesztivál és Filmklub/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria