Vallási témájú játékfilmek az eucharisztikus kongresszus utolsó napjain a Duna Televízió műsorán

Kultúra – 2021. szeptember 10., péntek | 17:29

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) utolsó napjain, szeptember 10–12-én vallási témájú játékfilmeket tűz műsorára a közmédia, a Duna Televízió képernyőjén. A három alkotás különböző történelmi korszakokkal és alakokkal ábrázolja a hithez és Istenhez vezető út sokszínűségét.

Két inspiráló nő, Mária Magdolna és Chiara Lubich története, valamint a 19. századi lengyel festőművész, Adam Chmielowski szentté válásának útja elevenedik meg a hétvégén a Duna Televízió képernyőjén.

Szeptember 10-én, pénteken 20.35-től a 2021-ben bemutatott olasz életrajzi drámát, a Chiara Lubich – A szeretet mindent legyőz című filmet vetíti a csatorna.

Szeptember 11-én, szombaton 22.20-tól Rooney Mara és Joaquin Phoenix főszereplésével a Mária Magdolna című 2018-as amerikai–angol–ausztrál játékfilm kerül adásba.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó napján, szeptember 12-én, vasárnap 21.40-től egy 1996-os lengyel játékfilm, A mi Urunk testvére kapott helyet a műsorkínálatban, amelynek egyik főszereplője a kétszeres Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas osztrák színész, Christoph Waltz.

Forrás: MTVA

Fotó: Città Nuova; Imdb.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria