Virtuális látogatásra hív a Vatikáni Múzeum

Kultúra – 2020. március 19., csütörtök | 15:51

A Vatikáni Múzeum lehetőséget nyújt, hogy otthonunk biztonságából és kényelméből tekintsük meg csodálatos gyűjteményének egy részét. Március 17-től a múzeum honlapján keresztül, az internet segítségével is bejárhatunk hét virtuális túrát teljesen ingyen.

Az olasz hatóságok által a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések következtében a Vatikáni Múzeum is bezárt március 9-től, előreláthatólag április 3-ig. Ez a világ egyik leggazdagabb művészeti gyűjteménye, amelyet évente több mint ötmillió látogató keres fel.

Természetesen a virtuális túra nem nyújt olyan élményt, mintha a valóságban sétálnánk a múzeumban. De így is nagyszerű „belépni” a Sixtus-kápolnába, a Museo Pio-Clementino részlegbe, ami a világ legnagyobb ókori gyűjteményét tartalmazza, a Museo Chiaramontiba, az Új szárnyba, megnézni Raffaello stanzáit, a Niccolina-kápolnát (V. Miklós-kápolna) és a Chiaroscuri termet.

A virtuális látogató felfedezheti ezeket a múzeumi részeket, minden irányba körbenézhet, és az egyes alkotások legkisebb részleteit is megfigyelheti a kiváló minőségű (HD) felvételen.

Mostantól a Vatikáni Múzeum hivatalos Instagram-oldala napról napra közzéteszi egy-egy mestermű fotóját és rövid leírását, ismertetve az adott alkotás történetét és értelmezését.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatikáni Múzeum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria