Heiligenkreuzi ciszterci szerzetesek látogattak Szentgotthárdra

Megszentelt élet – 2020. június 27., szombat | 12:01

A heiligenkreuzi ciszterci apátság novíciusmagisztere és két növendéke látogatott el Szentgotthárdra június 22-én.

A szentgotthárdi és a heiligenkreuzi ciszterci apátságok az elmúlt századokban gyümölcsöző, jó kapcsolatban álltak egymással. A szentgotthárdi plébánia a heiligenkreuzi és a zirci ciszterci közösségekkel a múltban is tartotta a kapcsolatot, például zarándoklatok keretében látogattak el a történelmi helyekre a plébánia hívei, az elmúlt év nyarán pedig egy nagyobb heiligenkreuzi zarándokcsoport járt Szentgotthárdon.

Idén június 22-én az apátság novíciusmagisztere hozta el két növendékét: az Észak-Németországból származó Anastasius testvért, aki Boldog Brenner János személyében rendi védőszentjét tiszteli (hiszen a szentgotthárdiak egykori lelkipásztora ciszterci szerzetesként az Anasztáz rendi nevet viselte), valamint a bajor Korbinianus testvért.

A vendégek az apátság (a kolostor és a templom) meglátogatása után felkeresték Rábakethelyt és Zsidát, ahol a Jó Pásztor-kápolnában és a vértanúság helyén imádkoztak a magyar Tarzíciusz, Boldog Brenner János közbenjárását kérve. A látogatás végén Szentgotthárd polgármestere ebéden látta vendégül a heiligenkreuzi ciszterci vendégeket.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria