Érettségizünk... – Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium 12. b, Eger

Nézőpont – 2020. május 12., kedd | 12:38

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Eger nagy hagyományokkal bíró, százéves múltra visszatekintő középfokú oktatási intézménye. Iskolánkat az egri érsekség alapította, és nyolc évvel ezelőtt újra egyházi fenntartásba került vissza; az Egri Főegyházmegye a fenntartónk. Az Andrássy nagy népszerűségnek örvend a város és a megye diákjainak körében, hiszen hagyományos közgazdasági képzésünk mellett van két tanítási nyelvű idegenforgalmi osztályunk, logisztikai szakgimnáziumi osztályunk és sikerrel folytatunk nyelvi előkészítővel bővített gimnáziumi képzést is. A 2019/20-as tanévben négy végzős osztályunk volt.

(Az osztályokat a következő napokban, külön-külön mutatjuk be – a szerk.)

12. b (nyelvi előkészítővel bővített közgazdasági szakgimnáziumi osztály)

Balról jobbra:

3. sor: Bódi Ákos, Bodnár Ferenc, Méhes Viktor, Monori Áron, Takács Balázs, Kocsis Balázs Zoltán, Kormos Róbert, Varjú Balázs, Bárány Péter

2. sor: Tóth Nikoletta, Szücs Dóra, Kakas Barbara, Veréb Nikolett, Hajdu Réka, Kovácsné Török Andrea osztályfőnök, Hajdu Anna, Jacsmanyik Viktória, Tóth Dorina, Kapusi Kincső

1. sor: Fórián Fanni, Bíró Petra, Riczu Csenge, Juhász Klaudia, Szakács Anett, Horváth Felícia, Mikó Ilona, Rab Vivien, Bakondi Karina

Hiányzó: Bobák Virág

Már a gólyatáborban is elkezdtünk összekovácsolódni, de valójában a gólyanap után váltunk igazi közösséggé, amelyet emlékezetes osztálykirándulások tettek még erősebbé.

A 11. évfolyamos tanév elejét meghatározta a diáknap. Az osztály tagjai aktívan részt vettek az előkészítésben, a szervezésben, jó hangulatban, sokat dolgoztunk. A tanév végén az osztály tanulóinak több mint fele sikeres előrehozott érettségit tett angol nyelv és informatika tantárgyból. 2019 nyarán kilencen vettek részt közülünk külföldi szakmai gyakorlaton Finnországban, Portugáliában, Németországban. Az iskolai pályázatok keretein belül többen eljutottak Lettországba, Spanyolországba, illetve Izlandra.

Észre sem vettük, hogy milyen gyorsan eltelt ez a négy év, és már az utolsó évünket kezdtük.

Az első félévben sokat készültünk a gombavatóra, műsorunk nagy sikert aratott, a gombfeltűzés pedig mindannyiunk számára megható pillanat volt. A téli szünet után már mindenki továbbtanulási lázban égett, sok energiát fektettünk a tanulásba, és reméljük, ennek meg is lesz az eredménye.

Az eltelt öt év alatt osztályunk sok szép versenyeredménnyel büszkélkedhet: például a megyei magasugrásversenyen Bódi Ákos 1. helyen végzett, a 4 for Europe európai uniós témájú verseny országos döntőjében a Bárány Péter, Bodnár Ferenc, Monori Áron, Takács Balázs alkotta csapat a 4. helyezést érte el, amellyel nyertek az osztálynak egy ingyenes budapesti kirándulást. A Budapest Bank, a NAV és a Gazdasági Versenyhivatal által megrendezett PénzSztár verseny regionális döntőjében az osztály csapata (Bárány Péter, Bódi Ákos, Bodnár Ferenc, Kocsis Balázs) 3. helyezést ért el.

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria