Érettségizünk... – Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium 12. c, Eger

Nézőpont – 2020. május 13., szerda | 9:51

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Eger nagy hagyományokkal bíró, százéves múltra visszatekintő középfokú oktatási intézménye. Iskolánkat az egri érsekség alapította, és nyolc évvel ezelőtt újra egyházi fenntartásba került vissza; az Egri Főegyházmegye a fenntartónk. Az Andrássy nagy népszerűségnek örvend a város és a megye diákjainak körében, hiszen hagyományos közgazdasági képzésünk mellett van kéttanítási nyelvű idegenforgalmi osztályunk, logisztikai szakgimnáziumi osztályunk és sikerrel folytatunk nyelvi előkészítővel bővített gimnáziumi képzést is. A 2019/20-as tanévben négy végzős osztályunk volt.

(Az osztályokat külön-külön mutatjuk be – a szerk.)

12. c (közlekedés, szállítmányozás és logisztikai szakgimnáziumi osztály)

Balról jobbra:

3. sor: Fülöp Petra; Balogh Nóra; Pelle Viktória; Nagy Ivett; Kola Gréta; Varga Valentina; Barta Ildikó; Titz Flóra; Borbás Lili

2. sor: Csüllög Laura Zsófia; Farkas Kitti; Batki Nóra; Murányi Elizabet ; Bodó Réka; Németh Laura; Tóth Anna; Török Maja

1.sor (ül): Tóth Dorina; Birincsik Domonkos; Kovács Gyula; Pogány Judit osztályfőnök; Szabó Károly Kevin; Sipos Olivér; Adorján András; Dániel Alexandra

Ha kívülállóként rátekintenek erre az osztályképre, akkor talán elsőre csak egy átlagos osztály fotóját látják. De mi, akik ezt az osztályt alkotjuk, tudjuk, hogy ez nincs így. Rengeteg minden meghatároz, formál, alakít bennünket. A különböző viták, kudarcok, események, örömök mind egyéniséget faragtak a közösség tagjaiból. 

Mi mindig is a szabad gondolatokra vágytunk, és egy szabadon gondolkodónak nehéz egy meghatározott rendszert követni.

Büszkék vagyunk a kreativitásunkra, gazdag fantáziánkra, jó humorérzékünkre, összetartásunkra a nehéz időkben, amikor minden ellentétet félretéve összefogunk egyetlen cél érdekében. Mind azért vagyunk különlegesek és szépek, mert egyéniségek vagyunk, akiktől jó egy osztály.

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria