Érettségizünk... – Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium 12. d, Eger

Nézőpont – 2020. május 14., csütörtök | 10:32

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Eger nagy hagyományokkal bíró, 100 éves múltra visszatekintő középfokú oktatási intézménye. Iskolánkat az egri érsekség alapította, és nyolc évvel ezelőtt újra egyházi fenntartásba került vissza; az Egri Főegyházmegye a fenntartónk. Az Andrássy nagy népszerűségnek örvend a város és a megye diákjainak körében, hiszen hagyományos közgazdasági képzésünk mellett van kéttanítási nyelvű idegenforgalmi osztályunk, logisztikai szakgimnáziumi osztályunk és sikerrel folytatunk nyelvi előkészítővel bővített gimnáziumi képzést is. A 2019/20-as tanévben négy végzős osztályunk volt.

(Az osztályokat külön-külön mutatjuk be – a szerk.)

12. d (két tanítási nyelvű idegenforgalmi szakgimnáziumi osztály)

Első sor: Tóth Bettina, Gál Kinga, Dányi Bernadett, Tasi Gréta, Tamási Fruzsina, Béres Gréta, Czékmán Éva

Középső sor: Majoros Anna, Lévai Anna, Polyák Kira, Kiss Tamás osztályfőnök, Kollár Barbara, Juhász Vivien, Balogi Lili

Felső sor: Bocsi Márton, Bocsa Levente, Rázsi Adrián, Kiss Gábor, Korózs Norman, komáromi Roland, Montvai Marcell, Póka Patrik

Hiányzó: Németh Eszter, Lakatos Marcell

Az hamar kiderült, hogy osztályunk sok határozott egyéniséggel rendelkezik, és egy hangos, jókedélyű csapat vagyunk. Tanárainkkal is hamar megtaláltuk a közös hangot, és bár néha nem a legjobbak voltunk, mégis rengeteg aranyos, vicces emlékkel gazdagodtunk közösen.

Az iskolával, tanulással járó akadályokat nem mindig vettük könnyedén, de igyekeztünk számos területen helytállni. Ezt bizonyítja, hogy egyénileg és csapatban is eredményesen szerepeltünk tanulmányi versenyeken. A sok vers- és prózamondó verseny mellett szép helyezéseket értünk el a Szép magyar beszéd (Czékmán Éva, Polyák Kira) és Édes anyanyelvünk (Lévai Anna, Póka Patrik) nyelvhasználati versenyek megyei és országos fordulóin, a Zrínyi Ilona matematikaversenyen (Dányi Bernadett). Az idei tanévben osztályunk hat tanulója bejutott az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak) verseny döntőjébe idegenforgalom tantárgyból (Dányi Bernadett, Gál Kinga, Komáromi Roland, Majoros Anna, Póka Patrik, Tóth Bettina). A külföldi szakmai gyakorlatokon és projektmunkákban való részvételünkkel nem csak iskolánk, de Eger és egész országunk jó hírét is öregbítettük.

Az Andrássyban töltött öt év alatt rengeteg ismerettel és élménnyel gazdagodtunk, de a legnehezebb próbatétel még hátra van számunkra: az érettségi. Hamarosan elválnak útjaink, de bízunk benne, hogy az iskolában megszerzett tudás, élmények és barátságok tovább kísérnek bennünket felnőtt életünkbe.

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria