Érettségizünk... – Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium 12. e, Eger

Nézőpont – 2020. május 15., péntek | 10:49

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Eger nagy hagyományokkal bíró, 100 éves múltra visszatekintő középfokú oktatási intézménye. Iskolánkat az egri érsekség alapította, és 8 évvel ezelőtt újra egyházi fenntartásba került vissza; az Egri Főegyházmegye a fenntartónk. Az Andrássy nagy népszerűségnek örvend a város és a megye diákjainak körében, hiszen hagyományos közgazdasági képzésünk mellett van kéttanítási nyelvű idegenforgalmi osztályunk, logisztikai szakgimnáziumi osztályunk, és sikerrel folytatunk nyelvi előkészítővel bővített gimnáziumi képzést is. A 2019/20-as tanévben négy végzős osztályunk volt.

(Az osztályokat külön-külön mutatjuk be – a szerk.)

12. e (4 évfolyamos gimnáziumi osztály)

Hátsó, álló sor: Katrinák Zétény Ádám, Gócsa Balázs, Takács Tibor Máté, Nyilas Kende, Lenkey Zoltán Botond, Lupkovics Kristóf, Francia Márton Levente

Középső, álló sor: Für Zsófia, Oláh Barbara, Fülöp Bálint, Tajti Máté, Sallai Martin, Katona Lili, Szepesi Glória Virág

Ülő sor: Bodnár Petra, Tikovits Gitta, Sztrapkóné Nagy Dorottya osztályfőnök, Pintér Mercédesz Margaréta, Balázs Dóra

Hiányzó: Nagy Lilla Gréta, Cseh Dóra Anna

A Tejútrendszer. Benne egy kis bolygó. Holdjával kering a Nap körül. Rajta kontinensek húzódnak, a kontinenseken országok vannak, az országokban városok, a városokban iskolák. Az iskolákban osztályok.

Ez az osztály az Andrássyban található, a 118-as teremben. Tíz fiú és tíz lány negyedik éve töltik együtt a hétköznapokat, boldogítva osztályfőnöküket. Péntek második óra: újabb híreket kell megbeszélni! Balázsnak meglett a nyelvvizsgája, ezzel a 13. a sorban. Zéti, Boti, Marci és Kristóf osztályfőnöki dicséretet kapott, mert országos fordulóba jutott a kosárlabdacsapatuk. Lilla megnyerte az Ady Endre szavalóversenyt, Barbi pedig a francia szépkiejtési versenyen szerepelt eredményesen. Az osztály nyolcfős zenekara Gitta ukulele- és Kende gitárkíséretével gyakorolja a ballagási műsort. A fő szólamokat Dóra és Glória éneklik.

A terem falán erdélyi tájképek a legutóbbi osztálykirándulásról. Sepsiszentgyörgyi városkép Tibivel, Martinnal és Bálinttal. Határokat átívelő néptánctanítás Dórival, nemzetek közti barátságos futballmeccs Lilivel. Diáknapos pillanatképek emergency stílusban: Zsófi és Petra süteményt kínál, szelfik a piros Ladából Merciről, Máté fekete pólóján Tajesz felirattal.

Őrült egy osztály ez. Akik alkotják, szókimondók és kedvesek. Mindent az utolsó percre hagynak, de mégis elkészülnek. Összevesznek és kibékülnek. Együtt sírnak és nevetnek. Befogadnak és elfogadnak. Mert szeretik egymást.

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria