Érettségizünk... – Ciszterci Szent István Gimnázium 12. c, Székesfehérvár

Nézőpont – 2020. május 23., szombat | 12:00

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium 1688 óta áll fenn, fenntartója 1813 óta – kisebb-nagyobb megszakításokkal – a Zirci Ciszterci Apátság. A rend jelmondata „Ardere et lucere! – Lángolj és világíts!”, amely híven tükrözi az iskola tanítással kapcsolatos misszióját. A Szent Bernáttól származó gondolat kifejezi a személyiség megnyilvánulásának és társadalmi szerepvállalásának azt a formáját, amelyre növendékeinket nevelni igyekszünk. Az öncélú tudásszerzés kevés, értékeinket a közösség javára kell fordítanunk. A komplex tehetséggondozást megvalósító egyházi intézmény a színvonalas oktató-nevelő munka mellett egy megtartó és diákközpontú közösséget is kínál a növendékeinek. Az iskolában jelenleg nappali tagozaton két nyolc évfolyamos és egy négy évfolyamos gimnáziumi osztály indul minden tanévben.

Osztályom, a 12. c négy évvel ezelőtt kezdte meg tanulmányait a gimnáziumban. Az elmúlt évek alatt a 36 fős csapat összetartó és erős közösséggé formálódott, amelyben az igazi egyéniségek is megtalálták a helyüket. A végzős évben kiváló magatartást és szorgalmat tanúsítottak iskolai munkájuk terén, kiváltképp a digitális munkarend adta kihívások során. Számos kitűnő és jeles eredmény mellett a tanórákon kívüli nevelés világa is fontos szerepet kapott a négy év során. Annak érdekében, hogy szociális érzékenységük, empátiás készségük kialakuljon és fejlődjön, a közösségi szolgálat iskolai koordinátoraként számos rendezvényre, programra csábítottam el őket. Így például rendszeresen magammal vittem őket a helyi szociális otthonba, valamint a fogyatékkal élő fiatalokkal közösen szervezett nyári napközis táborunkon is több diákom vett részt. Mindemellett diákjaim közül sokan az iskolai diákszínpad oszlopos tagjai, illetve többen megyei vagy országos szintű versenyek győztesei lettek különféle területeken az elmúlt évek során.

Az elmaradt ballagás és a személyes búcsú hiánya miatt nehéz szívvel, de büszkén bocsátom őket útjukra. Hiszem és tudom, hogy mindannyian megtalálják és megállják a helyüket az életben, illetve hosszú távon keresztény alapokra fogják építeni hivatásukat és magánéletüket egyaránt.

                                                                 Nádasi Richárd osztályfőnök

Babai Fanni
Bakter László
Beck Hanna
Bodó László
Brunner Mátyás
Czachesz Lili
Csüri Fanni Noa
Érsek Balázs
Janzsó Anna
Kerényi Réka Szilvia
Kiss Mercédesz Kira
Lehoczki Aliz
Magyar Zsófia
Marsó Dávid
Molnár Petra
Néráth Dóra
Parais Gergely
Rieder Bianka
Rikli Panna
Ruff Boglárka
Sepsi Martin
Sommer Anna
Soós Benedek
Still Réka
Szabó Bence
Szabó Judit
Szabó Klaudia
Szarvas Kata
Szilasi Nóra
Szipola Antal
Teleki Luca
Tóth Kristóf
Varga Noémi
Verő Martin
Vesztergom Kata
Zolnai Réka

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria