Érettségizünk... – Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium 12. a, Nagykálló

Nézőpont – 2020. június 9., kedd | 9:49

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hozott. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

A nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ugyan csak 2017-ben csatlakozott az egyházi iskolák népes táborához, az iskolában működő magyar–német két tannyelvű tagozat már több mint harmincéves múltra tekinthet vissza. Ehhez a nagy múltú hagyományhoz csatlakozott a mi osztályunk is öt évvel ezelőtt, azóta pedig számtalan közös sikerben és élményben lehetett részünk.

A nyelvi előkészítő évfolyammal kiegészített gimnáziumi éveink során az osztály 100 százaléka közép-, 65 százaléka pedig felsőfokú, nemzetközileg elismert német nyelvvizsgát szerzett, és akad köztünk OKTV 12. helyezett versenyző is német nyelvből. Emellett az osztály jelentős része nyelvvizsga-bizonyítványt szerzett a második idegen nyelvből, angolból is.

A tagozat és a város testvérvárosi kapcsolata kínálta lehetőségeknek köszönhetően több alkalommal volt módunk elutazni német nyelvterületre, legyen szó kirándulásokról, nyári munkáról vagy épp néhány hét gimnáziumi tanulmányról vendégdiákként.

Az egyházi átvételt követően tovább gazdagodhatott iskolai életünk. Mi lehettünk például az elsők, akik részt vettek a 10. évfolyam mára már hagyománnyá vált máriapócsi gyalogos zarándoklatán, majd épp a felejthetetlenre sikerült szalagavatónkat megelőző napon újra ellátogathattunk a kegyhelyre, hogy töltődhessünk és inspirálódhassunk az előttünk álló próbatételek előtt.

Évfolyamunk minden tagja nevében mondhatjuk, hogy a Korányi tudás és lelkiség szempontjából is kellően megalapozta jövőnket, és hogy örömmel fogunk visszagondolni az itt töltött évekre.

Balogh Balázs
Barta Bianka
Cziotka Anna
Erni Dávid Márk
Farkas Tímea
Ferencz Tímea
Heringer Amanda Rebeka
Keszler Jordán Áron
Kiss Lorina
Kovács Kitti
Ködöböcz Réka
Molnár Zoltán
Mulik Bianka
Nagy Fruzsina Dzsenifer
Orbán Anikó
Popovics Zsolt
Terdik Melitta
Teremi Elizabet
Tóth Gréta
Tudlik Enikő
Vislóczki Zoltán
Zier Blanka Alexandra

Osztályfőnök: Tóth Irén

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír 

Kapcsolódó fotógaléria