Érettségizünk... – Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium 12. h, Győr

Nézőpont – 2020. május 9., szombat | 12:00

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Osztályunk az iskola hatosztályos gimnáziumi képzéséhez csatlakozott hat évvel ezelőtt. Sokan egyébként óvoda óta ide jártunk, és mondhatjuk, hogy nem bántuk meg. Rengeteg élmény köt össze bennünket. Nem felejtjük el a lelkigyakorlatokat, a több napos osztálykirándulásokat, a rekollekciók csendjét, a farsangok fergeteges hangulatát, a sok együtt megélt órát és együtt izgulást, egy-egy összefogást a dolgozatokra készülve, hogy mindenkinek sikerüljön, és azt sem, hogy a 12. év őszén eljuthattunk osztályfőnökünkkel együtt Rómába, a Katolikus Egyház fővárosába. Találkozhattunk a pápai audiencia alkalmával Ferenc pápával is, és végigjárhattuk az antik és a keresztény Róma nevezetességeit. Soha nem fogjuk elfelejteni, és már meg is állapodtunk abban, hogy ha sikerül, Rómában találkozunk 2025-ben az érettségi találkozónkon.

Tablónkra Udvardi Erzsébet művésznő iskolánk kápolnájában lévő oltárképe vázlatát választottuk háttérként. Mi is vázlatok vagyunk még, de hisszük, hogy ígéretes vázlatok huszonegy szép alkotás megszületéséhez. A tablón két osztálytársunk és egyik diáktársunk édesapja is dolgozott, így különösen is kötődünk hozzá.

A 12. h osztály diákjai

1. Áder Bálint
2. Alpár Fruzsina
3. Balaskó Iringó Emma
4. Bus Veronika
5. Csernák Csenge Tamara
6. Dániel Botond
7. Horváth József
8. Horváth Szabina Sára
9. Jámbor Anna Eszter
10. Jánoki József Zalán
11. Kovács Linett
12. Molnár Barbara
13. Nádasi Léna Júlia
14. Orosz Anna
15. Péntek Alíz Eszter
16. Salamon Krisztina
17. Somogyi Dalma
18. Vajda Luca Kata
19. Vida Fanni
20. Wunder Imola
21. Wunder Olivér

Osztályfőnök: Horváth-Hutás Rita

A Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium végzős diákjainak írásaiból készült összeállítás az iskola honlapján olvasható.

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria