Érettségizünk... – Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. b, Budapest

Nézőpont – 2020. május 5., kedd | 10:33

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az iskola a főváros I. kerületében, a Krisztinavárosban található. Két éve ünnepeltük fennállásának 25 éves évfordulóját. Nyolc plusz négy osztályos általános és középiskola.

Iskolánk leggyakrabban említett jellemzője családias hangulata. Köszönhető ez a kis létszámnak, a közösségi programoknak és az itt dolgozók és tanulók nyitott, elfogadó és szeretetteli hozzáállásának.

A teljesség igénye nélkül íme néhány hagyományainkból, melyek fontos elemei a gellértes létnek:

Nyáron gyalogtúra igazgató úr vezetésével; nomád tábor öregdiákjaink szervezésében. Szeptember végén Gellért-zarándoklat, mely a gimnazisták számára kétnapos: gyalogosan, biciklivel vagy kenuval. Ősszel Magyar Nyelv Hete, tavasszal Természettudományos Hét. Télen 24 órás szentségimádás. Adventben és nagyböjtben Gellért-rend, hogy imakörben elköteleződve imádkozzon tanár és diák együtt. Szép Szó Kávézó, Talentum-nap, Erasmus-program.

A sor sokáig folytatható volna. A lényeg azonban úgyis leírhatatlan. Egy Közösség vagyunk. Gellértesnek lenni öröm és büszkeség. Nem véletlen, hogy végzőseink nehéz szívvel távoznak.

* * *

A Gellért 12. b osztálya különleges. (Tudom, sokan hiszik ezt más osztályokról is, de ők tényleg különlegesek!) Vidám és kedves fiatalokból áll, köztük olyan is akad, aki már tizenkét éve jár ide. Nyitottak és érdeklődők, nagyfokú önállóság és segítőkészség jellemzi őket. Humornak sincsenek híján, és meghitt pillanatokat is éltünk át közösen nem egyszer. Melegszívűek, szeretettel teliek, jó köztük lenni. Komoly beszélgetések és kegyelemmel telt csendek emléke is marad utánuk. Mindegyikük szeméből az Úristen néz vissza ránk.

Horváthné Káldi Anna
osztályfőnök

Bálint Boglárka
Benyus Balázs Fülöp
Bíró Johanna Gabriella
Deák Júlia
Demeter Flóra
Gaál Botond
Gundel Tamás
Heiszer Balázs
Hermann Antónia Johanna
Hernády Miklós
Husztik Hanga Kinga
Karvázy Csenge
Kékesy Tamás
Koncsik Benedek András
Krix Annamária
Lorx Nikolett
Lotz Barnabás Károly
Meszleny Cecília Rita
Nényei Zoárd István
Panágl Márton Géza
Rajkai Eszter
Seidl Ágota Zita
Steiner Gréta
Szalay-Bobrovniczky Janka
Szőnyi Luca
Tarsoly Blanka Viktória
Tóth Márton
Töpler Anna
Ullrich Zsigmond
Varga Dömötör Barnabás
Zbiskó Zoltán Kristóf 

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg.

A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria