Érettségizünk... – Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. a, Budapest

Nézőpont – 2020. május 4., hétfő | 13:20

Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Az iskola a főváros I. kerületében, a Krisztinavárosban található. Két éve ünnepeltük alapításának 25. évfordulóját. Nyolc plusz négy osztályos általános és középiskola.

Iskolánk leggyakrabban említett jellemzője családias hangulata. Köszönhető ez a kis létszámnak, a közösségi programoknak és az itt dolgozók és tanulók nyitott, elfogadó és szeretetteli hozzáállásának.

A teljesség igénye nélkül íme néhány hagyományainkból, melyek fontos elemei a gellértes létnek:

nyáron gyalogtúra igazgató úr vezetésével; nomád tábor öregdiákjaink szervezésében. Szeptember végén Gellért-zarándoklat, mely a gimnazisták számára kétnapos: gyalogosan, biciklivel vagy kenuval. Ősszel Magyar Nyelv Hete, tavasszal Természettudományos Hét. Télen 24 órás szentségimádás. Adventben és nagyböjtben Gellért-rend, hogy imakörben elköteleződve imádkozzon tanár és diák együtt. Szép Szó Kávézó, Talentum-nap, Erasmus-program.

A sor sokáig folytatható volna. A lényeg azonban úgyis leírhatatlan. Közösség vagyunk. Gellértesnek lenni öröm és büszkeség. Nem véletlen, hogy végzőseink nehéz szívvel távoznak.

* * *

Érettségizőink valamennyien itt végezték a gimnáziumot. A harmincegy fős osztálylétszám nem változott a négy év során. Számos regnumi, Don Boscó-s és cserkész diákunk van, és sok a nagycsaládból érkező. A legtöbben a hitüket komolyan és mélyen megélő családokban nevelkednek.

Szépen fejlődött az osztály, úgy tanulmányilag, mint közösségileg. Segítik egymást, és én is, az iskola is mindig számíthatott és számíthat segítségükre, legyen szó bármiről. Humoruk is színesíti a palettát. Számtalan emlékezetes pillanattal gazdagítottuk egymást a felnőtté válásuk folyamán.

Zsombory Edit
osztályfőnök

Baltay Benedek István
Barlay Rita
Bartók Natália Anna
Benyó Marcell
Bíró Anna Kata
Bodnár Bulcsú Lajos
Hegedüs Attila
Horváth Sára Tekla
Jahoda Bernát
Juhász Nóra Laura
Keszthelyi Gábor
Kolláth Máté Dávid
Koncz Klára Ildikó
Kovács Ábel Kristóf
Lotz Olivér Imre
Marczell Mária Anna
Molnár Abigél
Novozánszki Benedek Frigyes
Rónaszéki Botond János
Sepsy Viktória Dominika
Simon Bence
Szalai Petra
Szita Botond Ferenc
Szluha Vince
Tarsoly Benedek István
Telek Réka Erzsébet
Tinich Liza Zsófia
Ulrich Regina Margaréta
Varga Bercel Domonkos
Varga János József
Verseghi-Nagy Norbert

 

Kérjük, küldjék el nekünk az anyaországi és külhoni katolikus intézményekből a végzős osztályok csoportképeit és/vagy tablóképeit az mk@katolikus.hu e-mail-címre.

Kérjük, hogy a képek mellett néhány sorban (maximum 1500 karakter) mutassák be a végzős diákok az iskolát és osztályukat, valamint küldjék el az osztálynévsort.

A képeket és az írásokat a Nézőpont rovat Érettségizünk… alrovatában jelentetjük meg. A levél tárgyába kérjük feltüntetni: „Érettségizünk”. A kép(ek)et jpg-formátumban, legalább 820 × 450 képpont méretben kérjük megküldeni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria