Az argentin szegénynegyedekben is imádkoznak Ferenc pápáért

Ferenc pápa – 2021. július 17., szombat | 18:15

#FranciscoRezamosPorVos – Francisco, imádkozunk érted – ezzel a mottóval szerveztek imahálót Argentínában. Gustavo Carrara Buenos Aires-i segédpüspök számolt be két argentin mozgalom – a város perifériáján szolgáló papok (Curas Villeros) és a Francisco-nemzedék – kezdeményezéséről.

„Mindennap mondjunk el egy Üdvözlégyet Ferenc pápa gyógyulásáért! Szüksége van az imáinkra, hogy felépülhessen, és tovább vezesse az Egyházat” – ezt tűzték ki célul maguk elé a Buenos Aires szegénynegyedében élő fiatalok. A közösségi oldalakon videókat tettek közzé, mint az a tizenkét éves argentin fiú, aki ezt mondja: „Imádkozom Ferenc pápáért, és remélem, hogy hamar rendbe jön.”

Az olasz püspöki kar hírügynöksége július 12-én, hétfőn közzétett videója is bemutatja az imádkozó híveket, akik a Szűzanya közbenjárását kérik a pápa mielőbbi gyógyulásáért.

A Curas Villeros papi csoport tagjai az argentin főváros szegényeit gondozzák, a Ferenc-nemzedék tagjai pedig a pápa tanítását és tevékenységét népszerűsítik. A két szervezet összefogott, hogy egy nagy imahálót hozzanak létre, amelyben mindennap elmondanak egy Üdvözlégyet a pápa egészségéért.

Gustavo Carrara Buenos Aires-i segédpüspök videoüzenetben buzdított az imára, hiszen maga a pápa kéri, hogy imádkozzunk érte és szolgálatáért. „Szüksége van imáinkra, hogy meggyógyuljon, jól legyen, tovább vezesse az Egyházat és hirdesse az evangélium örömét. Ezért otthonainkban gyertyát gyújtunk és elmondunk egy Üdvözlégyet érte, Szűz Mária közbenjárását kérve.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria