Ferenc pápa fogadta az Európai Bizottság elnökét

Ferenc pápa – 2022. június 12., vasárnap | 18:39

Ferenc pápa június 10-én délelőtt a Vatikánban megbeszélést folytatott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel. A találkozó során különös figyelmet fordítottak az ukrajnai háború által okozott humanitárius válságra.

Ursula von der Leyen több hivatalos program miatt érkezett az olasz fővárosba; többek között egy vatikáni tanácskozásra is hivatalos volt, amelyet június 9–10-én tartottak a Vatikáni kertekben található IV. Piusz-palotában. A konferencia témája ez volt: „Az emberek és a bolygó jövőjének újjáépítése”; a programot a Pápai Tudományos Akadémia és a Bauhaus Earth nonprofit szervezet rendezte.

Ursula von der Leyen a pápai audienciát követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a szentszéki államközi kapcsolatok titkárával.

A Szentszék Sajtótermének igazgatója, Matteo Bruni az újságíróknak arról számolt be, hogy a pápai audiencián a felek beszéltek az ukrán háborúról, az éghajlatváltozásról, valamint a fenntartható építészetről.

A vatikáni Államtitkárságon folytatott tárgyalás középpontjában az ukrajnai válság állt és a közös elkötelezettség, hogy véget vessenek a háborúnak. Szó esett továbbá a konfliktusból fakadó humanitárius szempontokról, valamint a háború élelmezésre gyakorolt hatásairól is. Megvitatták az idén májusban lezárult, Európa jövőjéről szóló konferencia következtetéseit, illetve a jelen helyzet Európai Unió jövőbeli erőforrásaira gyakorolt következményeit.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria