Ferenc pápa májusi imaszándéka a szerzetesek és a papnövendékek képzéséért

Ferenc pápa – 2024. május 22., szerda | 10:25

Ferenc pápa májusi imaszándéka: imádkozzunk, hogy a szerzetes nők és férfiak, valamint a papnövendékek emberi, lelkipásztori, spirituális és közösségi képzésük révén erősödjenek személyes hivatásukban, és ezáltal az evangélium hiteles tanúivá váljanak. A Szentatya erről szóló videoüzenetét április 30-án tették közzé.

Minden hivatás egy „csiszolatlan gyémánt”, amelyet minden oldalról csiszolni, munkálni, formálni kell – fogalmazott üzenetében a pápa. – A jó papnak vagy szerzetesnek mindenekelőtt olyan embernek kell lennie, akit az Úr kegyelme formál, olyan embernek, aki tisztában van saját korlátaival, és hajlandó az életét az imádságnak és az evangéliumról való tanúságtételnek szentelni.

A szeminárium és a noviciátus elején a növendékek felkészülésének fontos része, hogy szoros kapcsolatban legyenek más emberekkel. Ez fontos. A képzés nem ér véget egy bizonyos pillanatban, hanem egy életen át folytatódik, intellektuálisan, emberileg, érzelmileg, lelkileg.

Fontos felkészülni a közösségben való életre is – a közösségi élet rengeteg kincset hordoz, még akkor is, ha néha nehéz. Az együttélés nem azonos a közösségben éléssel.

Imádkozzunk, hogy a szerzetes férfiak és nők, valamint a szeminaristák növekedjenek saját hivatásuk útján az emberi, lelkipásztori, lelki és közösségi képzésen keresztül, amely arra vezeti őket, hogy az evangélium hiteles tanúi legyenek.

Forrás, fotó és videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria