Ferenc pápa a római FAO-fórum résztvevőinek: Élesszétek újjá a járvány miatt megviselt világot!

Ferenc pápa – 2021. október 4., hétfő | 14:41

Pietro Parolin bíboros államtitkár a nyitónapon tolmácsolta Ferenc pápa üzenetét, amelyet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) október 1. és 5. között zajló római világfórumára küldött. Az összejövetel elsődleges célja a fiatalok ösztönzése és támogatása a jelenlegi élelmezésügyi rendszerek átformálására és javítására.

A római konferencián a világ minden részéről összegyűlt fiatal szakemberek kreativitásukat és energiájukat arra fordítják, hogy felfedjék és elemezzék földünk élelmiszerválságának okait. Fontos, hogy innovatív módszerekkel nézzenek szembe a kihívásokkal és keressenek megoldást az emberi családot sújtó problémákra. A fiatalok képesek új szemmel és bátorsággal tekinteni a megoldatlan nehézségekre, és nyitottak a változtatásra – fogalmazza meg üzenetében a pápa.

A Szentatya utal az ENSZ New York-i élelmiszerügyi csúcstalálkozójára, melyen a világot sújtó éhezés problémájának feloldása volt a tárgyalások elsődleges célja. A megfogalmazott célok ígéretet jelentenek éhező testvéreinknek és gyermekeinknek is. Ferenc pápa arra buzdította a római élelmezési világfórum résztvevőit, hogy legyenek határozottak, tartsanak össze a célok elérése érdekében. Harcoljanak egy jobb jövőért, és a megfogalmazott elképzeléseket váltsák valóra jelentőségteljes módon. Élesszék újjá a pandémiától szenvedő világot, amelynek boldogságához a szolidaritáson, a kreativitáson és a jólelkűségen keresztül vezet az út.

A pápa arra hívta a FAO vezetőit, hogy hallgassák meg a fiatalokat, akik a változtatás útjára kívánnak lépni. A jelen formálja a mai fiatalok jövőjét, ezért nagyon fontos figyelembe venni aggodalmaikat és meríteni elképzeléseikből. A kihívás és a cél az, hogy minden embernek garantálni lehessen a méltó élethez szükséges feltételeket – hangsúlyozta üzenetében Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria