Ferenc pápa újabb videóüzenetet küldött a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra készülő fiataloknak

Ferenc pápa – 2023. január 21., szombat | 19:10

Közeleg a következő ifjúsági világtalálkozó, amit augusztus 1. és 6. között tartanak a portugál fővárosban, Lisszabonban. Fél évvel a találkozó előtt Ferenc pápa újabb videóüzenettel buzdította az eseményre készülő fiatalokat. Az üzenetet január 20-án tették közzé.

„Kedves fiatalok! Közeledik az ifjúsági világnap, és még ha néhány hónap hátra is van, már 400 ezer fiatal regisztrált. Ez meglep engem és boldog vagyok, hogy ilyen sok fiatal eljön, mert szükségük van arra, hogy a részt vegyenek a találkozón – kezdte üzenetét Ferenc pápa. – Van, aki azt mondja: »elmegyek turistaként«. Ám a fiatal azért jön, mert legbelül szomjazik a részvételre, a megosztásra, tapasztalatainak elmondására és mások tapasztalatának befogadására. Ők távlatokra szomjaznak.

Ti, fiatalok, akik már 400 ezren jelentkeztetek, ti is távlatokra szomjaztok. Az ifjúsági világnaphoz kapcsolódó találkozón megtanuljátok, hogy mindig a látóhatárra tekintsetek, hogy mindig távolabbra nézzetek. Ne építsetek falakat az életetek elé! A falak bezárnak, a távlatok növekedésre indítanak. Tekintsetek mindig a távlatokra, de ne csak szemmel, hanem főként szívvel. Nyissátok meg szíveteket! Más kultúrákra, más fiatalokra, akik szintén eljönnek erre a világnapra.

Készüljetek fel erre: szélesítsétek ki látókörötöket és nyissátok meg szíveteket! Köszönöm, hogy már ilyen korán jelentkeztetek. Reméljük, hogy mások is követik példátokat. Isten áldjon meg benneteket és a Szűzanya őrizzen titeket. Imádkozzatok értem, én is imádkozom értetek. Ne feledkezzetek el nemet mondani a falakra és igent a távlatokra! Köszönöm” – zárta a fiataloknak szóló üzenetét a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria