Nem akármilyen Daciát kapott ajándékba Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2019. november 28., csütörtök | 19:12

A Dacia hivatalos Facebook-oldalán adott hírt arról a Renault Csoport, hogy november 27-én Ferenc pápának ajándékozták azt a pápamobillá alakított Dacia Dustert, amelyet romániai látogatása során használt. A Szentatya a csíksomlyói nyeregbe is ezzel az autóval érkezett.

A gyártó szerint a 4×4-es meghajtású terepjárót Ferenc pápa igényei szerint alakították át. A járművet Christophe Dridi, a Renault Csoport romániai vezérigazgatója és Xavier Martinet, az olaszországi Renault Csoport vezérigazgatója adta át a Szentatyának.

Miután március 25-én közzétették Ferenc pápa romániai látogatásának végleges hivatalos programját, Jászvásár (Iaşi) polgármestere közölte a sajtóval, hogy a Dacia már dolgozik azon a két pápamobilon, amelyeket Ferenc pápa fog használni Romániában. Azok a személygépkocsik, amelyekkel a Szentatya közlekedett, egyedi, SCV-1-es rendszámot kaptak egy sürgősségi kormányrendeletnek köszönhetően.

Ferenc pápa kérésére a temesvári egyházmegyei karitász kapta azt a sötétkék Dacia Logan személygépkocsit, amellyel a repülőtérről a bukaresti elnöki palotába utazott. Az autót szeptember 24-én áldották meg az Isteni Irgalmasság Háza hospice-palliatív központban.

Ferenc pápa Erdélyi látogatásáról szóló írásokat összegyűjtve ITT találja, olvashatja.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Bodó Márta; A Dacia Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria