Sikeres sebészeti beavatkozáson van túl Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2021. július 5., hétfő | 13:01

Július 4-én este a római Gemelli-klinikán megoperálták Ferenc pápát. A tervezett vastagbélműtétre a Szentatya szervezete jól reagált, és jól van – tudatta július 5-én, hétfőn Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója.

A Szentszék közleményében megerősítette, hogy sikeres volt a tervezett sebészeti beavatkozás, amelyet teljes altatásban végzett el Sergio Alfieri professzor Luigi Sofo, Antonio Tortorelli és Roberta Menghi orvosok közreműködésével. Az altatást Massimo Antonelli, Liliana Sollazzi, Roberto De Cicco és Maurizio Soave végezték. A műtőben jelen voltak továbbá Giovanni Battista Doglietto és Roberto Bernabei orvosok is.

A pápa Július 4-én, vasárnap még megtartotta a déli Úrangyala imádságot, bejelentette budapesti és szlovákiai útját, majd kora délután bevonult a kórházba az előre tervezett beavatkozásra.

A római egyházmegye közössége közel áll püspökéhez, Ferenc pápához. Angelo De Donatis bíboros, a pápa római helynöke, a püspöki tanács, a plébánosok, valamennyi vikárius és plébániai munkatárs, a szerzetesek és szerzetesnők, diakónusok és szeminaristák, illetve az egész római közösség mielőbbi gyógyulást kíván a Szentatyának.

Sergio Mattarella államfő párizsi látogatása során értesült a hírről, hogy megoperálják a pápát. Az olasz köztársasági elnök közleményben fejezte ki az olaszok nevében szeretetteljes közelségét Ferenc pápának, gyors és eredményes felépülést kívánva neki.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria