„Rajtad is múlik!” – Nagymaros online 2021 tavaszán

Hazai – 2021. május 5., szerda | 20:33

Ha május – akkor Nagymaros! A május 15-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozót idén is az online térben tartják meg, bízva abban, hogy bár fizikailag nem lehetnek jelen a résztvevők, de lélekben ez alkalommal is sokan csatlakoznak majd a találkozáshoz.

„Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy film rendező nélkül? Egy ház tervező nélkül? Egy hajó kormányos nélkül? Sokszor bosszankodunk azon, hogy miért olyan a világ, amilyen.

Pedig rajtad is múlik, hogy milyenek lesznek a jegyeid az iskolában vagy az egyetemen, hogy ebédel-e ma a hajléktalan, akivel találkoztál, hogy eluralkodik-e rajtunk a klímaváltozás…

Egyáltalán: hogy milyen lesz az életed, a kapcsolatod a családoddal, a barátaiddal, a világ, amiben élsz, a hited, az Egyházad, a kapcsolatod Istennel. Isten, aki elhalmoz ajándékaival, meghív, hogy ne csak elszenvedője, hanem bátor alakítója is legyél saját életednek” – hívják az érdeklődőket a május 15-i online nagymarosi találkozó szervezői.

A nap témáját – „Rajtad is múlik!” – a találkozó főelőadója, Böjte Csaba testvér segítségével mélyíthetik el az érdeklődők, akik az előadást és a nap további programjait a találkozó YouTube-csatornáján és egy Zoom-felületen követhetik. A Zoomon tartott fakultációk előzetes regisztrációhoz kötöttek, ennek részleteit hamarosan közzéteszik.

A találkozó programja:

9.30: napindító és főelőadás Böjte Csaba testvérrel
10.10: szentségimádás a nagymarosi Laudate Zenekarral
10.45: fakultációk:
Kérdezz-felelek (Brückner Ákos, Kemenes Gábor és Fülöp Ákos atyákkal)
vezetett Szent Ignác-i szemlélődő ima (Tornya Erika RSCJ)
11.30: szentmise – főcelebráns: Kerényi Lajos atya

További tudnivalók ITT.

A május 15-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozó beharangozója:

*

Az országos járványügyi intézkedéseknek megfelelően és a nagymarosi találkozóval összhangban, mindenki biztonsága és védelme érdekében a Gyerekmaros hagyományos formában idén tavasszal is elmarad. A szervezők szeretettel ajánlják a legfiatalabbak figyelmébe a Gyerekmaros honlapját, ahol játékok, kreatív feladatok, könyv-, film- és honlapajánlók mellett kirándulási tippek is várják őket.

Forrás és fotó: Országos Lelkipásztori Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria