„Szeretném, ha a szívünkben értenénk majd egymást” – Felföldi László kinevezett püspök videoüzenete

Hazai – 2020. november 19., csütörtök | 16:08

Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye kinevezett megyéspüspöke videoüzenetben köszöntötte az egyházmegye papjait és híveit november 19-én.

Nagy örömmel és szeretettel köszöntöm a Pécsi Egyházmegye híveit, az atyákat, a hitoktatókat, a munkatársakat és mindenkit, aki az egyházmegye területén dolgozik, itt lakik, illetve mindazokat, akikkel valamilyen formában kapcsolatba fogok kerülni – kezdte üzenetét Felföldi László. – A Debreceni-Nyíregyházi Egyházmegyéből, nagyon messziről jöttem ide. Nyíregyházán plébánosként dolgoztam, az egyházmegyében pedig általános helynökként. A mai nappal Pécsen megkezdem szolgálatom előkészítését.

Örömmel, szeretettel és félelemmel a szívemben jöttem, mert érzem a feladat nagyságát, amit a Szentatya rám bízott. Kérem a paptestvéreket, a munkatársakat, a családokat, hogy fogadjanak be szeretettel. Még nagyon sok mindent meg kell tanulnom, nemcsak a neveket, az utcákat, az irányokat, hanem a nyelvezetet is. Hiszen

tudom, minden területnek van egy saját hangulata, íze, nyelve, amit meg kell tanulni, hogy értsük egymást. Szeretném, ha a szívünkben értenénk majd egymást, és örömmel tudnánk együtt dolgozni Krisztus ügyén.

Számítok a paptestvérekre, a munkatársakra, a családokra, a férfiakra, hogy ebben az időszakban – nemcsak a vírushelyzetre gondolok, hanem az egyházmegye életének erre a különleges időszakára, helyzetére is – együtt találjuk meg azt az utat, amelyet Krisztus itt és most mutat nekünk, s hogy mindenki a maga területén örömmel, lelkesedéssel tudjon helytállni és szolgálni. Nagyon kérem, ha bármit nem látok, nem értek, akkor javítsanak ki nyugodtan, mert először tanulnom kell, és csak utána fogjuk megtalálni ennek a közös útnak a szépségét és gazdagságát.

Bízom benne, hogy a családoknak, az egyházközségeknek, a Pécsi Egyházmegyének igazi szolgálatára leszek, és megjelenik ennek a tevékenységnek minden szépsége és gyümölcse.

Jézus azért küld bennünket, hogy gyümölcsöt teremjünk, és az igazi gyümölcs a közösségnek, a családnak a szép élete, a szép szeretete – ezen kell együtt dolgoznunk. A feladat, amelyet nekem át kell vennem, csak együtt végezhető el és csak együtt oldható meg. Ezt az együttes munkát várom, kérem, szeretném én is.

Nagyon köszönöm, hogy befogadnak, elfogadnak és segítenek!

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria