„Szólj be a papnak!” vitaest június 4-én a trianoni békediktátum 100. évfordulója jegyében

Hazai – 2020. június 3., szerda | 16:10

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára emlékezve rendeznek online vitaestet június 4-én. Kérdéseket ma este 18 óráig lehet beküldeni, vagy élőben, komment formájában lehet majd feltenni.

A hitnek van megtartó ereje? Mi segített száz éven keresztül megtartani az identitást a kisebbségi létben? Isten a nehézségben segít leginkább? Mitől magyar a magyar? A „magyar” felekezetek elhagyása egyenes út az asszimilációhoz? Istent és a nemzetet egyformán kell szeretni? – többek között ezekre, valamint az online beérkező kérdésekre kaphatunk válaszokat a debreceni Szólj be a papnak! következő alkalmán, június 4-én 19.30-kor, Trianon százéves évfordulójára emlékezve.

Az online követhető, A hit őrzi meg a magyarságot? című vitaest vendégei lesznek: Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, Kacsó Géza kárpátaljai református lelkész, Nagy Olivér felvidéki evangélikus lelkész és Orosz István görögkatolikus pap, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója. A moderátor ifj. Hájas István református teológushallgató, a Szólj Be a Papnak! csapatának tagja.

A kérdéseket online felületen 2020. június 3-án, szerdán 18 óráig lehet beküldeni. Az esemény a debreceni Szólj be a papnak! Facebook-oldalán lesz követhető élőben, ahol komment formájában is várják a kérdéseket.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/Öröm-hír Sajtóiroda

Fotó: Facebook/szóljbeapapnak

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria