„Tégy jót!” – Véradást szervezett a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége Egerben

Hazai – 2023. szeptember 20., szerda | 10:47

2016 óta minden ősszel szervez véradást a Szent István Rádió és Televízió „Tégy jót!” mottóval. Idén szeptember 18-án tartották az eseményt a szokásos helyszínen, az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban, ahová rekordszámú véradó érkezett.

A véradásra a szerkesztőség munkatársai az egyházi dolgozók mellett a város lakóit is meghívták. Vállalta az önzetlen segítségnyújtást Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, az Egri Vízilabdaklub ügyvezető elnöke is, aki a Szent István Televíziónak elmondta: az egészség és a sport iránt elkötelezett emberként tudja, milyen fontos segíteni embertársainkon ilyen módon, hiszen az emberi vért semmi sem pótolhatja a gyógyászatban.

Kvaszinger Jenő, a Szent István Rádió és Televízió műszakivezető-helyettese azt mondta, tizenötödik alkalommal tartja karját tű alá. Az apró kellemetlenséget feledteti a tudat, hogy jót cselekszik, különösen is jólesik neki, amikor megkapja az SMS-t, hogy a vérét felhasználták beteg emberek gyógyításra.

Minden időszakban szükség van arra, hogy a vérkészletek szintje megfelelő legyen – hangsúlyozta Orosz Tímea, a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének véradásszervezője, hozzátéve: a nyári szabadságolások után ez különösen fontos.

A Szent István Rádió és Televízió programján 65-en jelentkeztek véradásra, ilyen nagy számra évek óta nem volt példa. A véradóknak a hagyományok szerint ajándékcsomaggal köszönte meg a szerkesztőség az áldozatvállalást.

Az esemény a Magyar Vöröskereszt és a területi vérellátó segítségével, az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria