„Teremtett csodáinkon ejtett sebek” címmel fotópályázatot hirdet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Hazai – 2022. szeptember 21., szerda | 9:46

A teremtés hetéhez, valamint a „72 óra kompromisszum nélkül” akcióhoz kapcsolódóan a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye arra hívja az egyházmegye területén élőket, hogy készítsenek képet olyan Isten által teremtett csodákról, amelyeken felfedezhetjük az emberi felelőtlenség következményeit. A fotókat október 9-ig várják.

A teremtés hetét idén szeptember 25. és október 2. között ünnepeljük, a „72 óra kompromisszum nélkül” program keretében pedig október 6–9. között számos jótékony tevékenység valósul meg. Mindkét kezdeményezés célja, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a teremtett világ védelmére. Ezek jegyében kívánunk rámutatni a saját környezetünkben zajló aggasztó folyamatokra, amelyek sürgető jelei annak, hogy felfedezzük személyes felelősségünket a teremtett világ védelmében – olvasható az egyházmegye honlapján közzétett felhívásban.

„Egyházmegyénk területén számos csodás jelenség vesz bennünket körül, amelyeken a szépség mellett sebeket is tapasztalhatunk” – írják a pályázat meghirdetésében, hozzátéve, a cél az, hogy a képek által rádöbbenjünk: milyen csodás az a teremtett világ, ahol a mindennapjainkat éljük, mindeközben arra is ráébredünk, hogy milyen közeli és mély a probléma, amelyet a felelőtlen emberi tevékenység okoz.

„A fotópályázat képei megmutathatják számunkra a saját környezetünk értékeit, ezért célunk, hogy a képek kimondottan egyházmegyénk területéről készüljenek, rávilágítva ezzel otthonunk szépségeire, valamint az ezeken okozott sebekre. Fontos, hogy a képek által felhívjuk a figyelmet arra is, hogy bár vannak sebeink, ezek gyógyíthatóak, és gyógyításért kiáltanak. Ez a kiáltás a cselekvésre, a tevékeny szeretetre hív meg bennünket. Döbbenjünk rá közösen, milyen csodás a hely, ahol élünk és milyen szerepünk lehet abban, hogy ezt megőrizzük!” olvasható a felhívásban.

További tudnivalók és részletek a pályázattal és a beküldés módjával kapcsolatban az egyházmegye oldalán olvashatók.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye; Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria