150 magyar fiatallal együtt lép fel a Gen Verde Szegeden

Hazai – 2015. szeptember 24., csütörtök | 14:20

A koncert 2015. szeptember 25-én, pénteken 18.30-kor kezdődik Szegeden, az Újszegedi Liget főszínpadán. A fellépésre a harmadik napja tartó a Start Now program keretében készülnek a szegedi fiatalok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Harmadik napja tart a Start Now program a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolájában a Gen Verde nemzetközi együttes vezetésével, a Tágas Tér Fesztivál keretében. 150 fiatallal dolgoznak együtt különböző művészeti műhelyekben, hogy az ének, tánc, színjáték és hangszeres játék közben megosszák művészi tudásukat, és együtt készüljenek fel a péntek esti koncertre. A kreatív munka kölcsönös tiszteletet és őszinteséget kíván az együttes tagjaitól és a műhelyeken résztvevő fiataloktól, különösen az előadás mottójával kapcsolatban, mely mindennapi életükben is utat mutathat: Párbeszéd, béke, egység… Velem kezdődik!

A művészeti műhelymunka során (ének, tánc, színház, ütőhangszerek) segítik a résztvevőket, hogy fejlesszék már meglevő talentumaikat, képességeiket, és újakat is felfedezzenek. Az együttes tagjai és a műhelyeken részt vevő fiatalok mint főszereplőtársak, mint egyetlen együttes tagjai dolgoznak együtt.

Munkájuk gyümölcsét a koncerten mutatják be, melyen a fiatalok a Gen Verdével együtt lépnek színpadra. A Start Now program lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy felfedezzék a művészetet mint egyetemes nyelvezetet, mely áthatol minden akadályon, és képes megosztani olyan értékeket, amelyek a mindennapi életben is irányt mutathatnak. A koncert 2015. szeptember 25-én, pénteken 18.30 órakor kezdődik Szegeden, az Újszegedi Liget főszínpadán. A belépés ingyenes.

A Gen Verde nemzetközi művészeti és zenei együttes, melyet 21 nő alkot 13 országból (Argentína, Brazília, Chile, Ecuador, Salvador, Olaszország, Korea, Mexikó, Észak-Írország, Panama, Portugália, Spanyolország, Egyesült Államok) – mindannyian a Fokoláre mozgalom Istennek szentelt tagjai.

Az együttes fennállása óta 1400 koncertet adott Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában, Dél- és Észak-Amerikában. Folyamatosan változik összetételében és zenei irányzataiban; jelenleg a rock és a rock-pop között mozog, amit a csoport kulturális sokszínűsége tesz különlegessé. Eddig 66 albumot adtak ki különböző nyelveken.

Az együttes tagjai változtak, művészeti célkitűzése és szellemisége azonban változatlan: a béke ügyét, a párbeszédet és az egység kultúráját szeretnék építeni. Jelenlegi koncertjüket mintegy húsz dal és zenei betét alkotja, amely a mai ember kihívásait, választásait mutatja be: a mai fiatalok világát, kérdéseit, kiábrándultságát, álmait és a lehetőségeket, melyekkel a párbeszéd és a béke kapcsolatait építhetik egymással és a többi emberrel egy multikulturális, de megosztott világban.

Fotó: Fokoláre mozgalom

Fokoláre mozgalom/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria