A püspöki konferencia és a kormány megállapodást kötött a felsőoktatási intézményekre vonatkozóan

Hazai – 2021. december 24., péntek | 12:13

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkársága szerkesztőségünkhöz eljuttatott kommünikéjét adjuk közre.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és Magyarország Kormánya megállapodást kötött a katolikus fenntartású felsőoktatási intézményekre vonatkozóan. A dokumentum, amelyet Veres András püspök, az MKPK elnöke, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes december 24-én írtak alá Budapesten, a felek közt 2010-ben létrejött átfogó megállapodás vonatkozó részét módosítja. A ceremónián jelen volt többek között az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről Schanda Tamás miniszterhelyettes, illetve Tóth Tamás, az MKPK titkára.

A megegyezés célja, hogy a katolikus fenntartású felsőoktatási intézmények – hasonlóan a modellváltó egyetemekhez – a jövő generációk, valamint a társadalom egésze szolgálatában állva a mai kor igényeinek megfelelő, érték- és tudásközpontú, színvonalas oktatást biztosíthassanak.

Jelenleg Magyarországon tizenegy katolikus fenntartású felsőoktatási intézmény működik, köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, valamint nyolc főiskola. Ezekben az intézményekben jelenleg összesen közel 18 ezer hallgató végzi tanulmányait.

Forrás és fotó: MKPK Titkársága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria