A rendőrség és a karitász segített a balatoni osztálykiránduláson bajba jutott diákoknak

Hazai – 2019. június 24., hétfő | 19:11

Az osztálykirándulás alatt megkárosított budapesti gyerekek segítségére sietett a rendőrség mellett a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébánia karitászcsoportja is.

A Siófoki Rendőrkapitányságon június 19-én egy budapesti általános iskola pedagógusa feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította táskájából a pénztárcáját, amelyben okmányai, készpénze, valamint huszonkilenc táborozó gyermek kirándulásának útiköltsége volt.

Az osztály Siófok-Sóstón táborozott, a tanárok múlt péntekre szerveztek kirándulást Tihanyba, ahova vonattal és komppal terveztek eljutni, de ez a kialakult helyzet miatt nem lett volna lehetséges.

A rendőrkapitányság áldozatsegítő munkatársa, Székelyné László Anett felkeresett minden olyan állami és civil áldozatsegítő egyesületet, amely biztosíthatta a gyerekek zavartalan táborozását.

A fiatalok kártalanításában szinte azonnali anyagi segítséget nyújtott a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébánia karitászcsoportja, valamint a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület.

Ezenfelül a Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság szakembereinek közreműködésével a diákok rendőrhajóval szelhették át a Balatont Siófok és Tihany között.

A tanárnő hálásan megköszönte a rendőrség munkatársainak, hogy segítségüknek köszönhetően az ellene elkövetett bűncselekmény nem befolyásolta a gyerekek szórakozását, sőt, a diákoknak különleges élményben lehetett részük.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; Police.hu

Fotó: Police.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria