Aranymisét mutatott be Benkovich Ferenc az általa alapított győri templomban

Hazai – 2020. június 24., szerda | 11:33

Június 21-én a győri Szentlélek-templomban ünnepelte az alapító plébános, Benkovich Ferenc aranymiséjét, pappá szentelésének 50. évfordulóját. Az ünnepen részt vett Veres András győri megyéspüspök, Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök, valamint Ägidius J. Zsifkovics, a Kismartoni Egyházmegye püspöke is.

Jelen volt Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Balogh József, Győr volt polgármestere, valamint Dézsi Csaba András jelenlegi polgármester.

Ünnepi köszöntőt mondott Gaál Barnabás, a Szentlélek-plébánia képviselő-testületének elnöke és Dömötör Ádám főministráns, sekrestyés. Baráti hangvételű prédikációt tartott Ägidius J. Zsifkovics püspök magyar és horvát nyelven. A főpásztor Benkovich Ferencet a kismartoni Szent Márton-székesegyház székeskáptalanjának tiszteletbeli kanonokjává nevezte ki, a Győri Egyházmegye és a Kismartoni Egyházmegye közötti kapcsolatok erősítéséért, a gradistyei horvátságért végzett szolgálatáért.

A Ferenc atyát köszöntők az ünnepelt kitartását, hivatástudatát, energikusságát, lehetetlent nem ismerő akaraterejét emelték ki. Az elmúlt ötven évben igazi pásztora lett a nyájnak: munkásságának bizonyítéka az általa megálmodott és felépített Szentlélek-templom, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, a Szent Anna Otthon, továbbá az Apor Vilmos Lelkigyakorlatos és Üdülőház.

A szentmise végén Veres András győri megyéspüspök átadta a Szentatya apostoli áldását kinyilvánító okiratot az aranymisésnek, végül pedig Ferenc atya köszönte meg szeretteinek, a híveknek, segítőinek, hogy ilyen sokan ünnepeltek vele ezen a különleges napon.

Szöveg és fotó: Takács Krisztián/Szentlélek Plébánia/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria