Átadták a szociális intézmények vezetőinek képzését sikeresen elvégzők tanúsítványait

Hazai – 2019. július 10., szerda | 12:11

Ünnepélyes keretek között adták át a szociális intézmények vezetőinek képzését sikeresen teljesítők tanúsítványait július 5-én Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dísztermében.

Az átadóünnepség házigazdája Rostáné Riez Andrea, a PPKE Szociális Vezetőképzés Tanszékének megbízott tanszékvezetője volt, aki üdvözölte a megjelenteket, köszönetet mondott a képzés megvalósulásában részt vevő oktatóknak és hallgatóknak egyaránt.

Ezt követően Nemesi Attila László dékánhelyettes mondott köszöntőt, melyben felidézte Veres András püspök február 15-én, a képzés ünnepélyes megnyitóján mondott szavait.

Radnainé Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd beszélt a vezetői feladatok nehézségéről és a szociális területen dolgozó vezetők speciális helyzetéről. Kiemelte, hogy a képzés során a tréningek éppen ebben a helyzetben nyújtanak segítséget, hiszen a szociális területen dolgozók a személyiségükkel dolgoznak. Megköszönte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatását és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyitottságát.

Ezt követően Wetzlné László Márta, aki tutorként vett részt a képzésben, mondta el a képzéssel, a résztvevőkkel kapcsolatos inspiráló tapasztalatait. Kiemelte, hogy a szociális területet érintő valós problémákat hoztak be témaként a résztvevők a képzés folyamán.

A frissen tanúsítványt szerzettek köréből Kiss Csaba Gábor számolt be arról, hogy a szociális intézmények vezetői számára milyen jelentőséggel bír ez a képzés, milyen gyakorlati és elméleti haszna volt a részvételnek.

Az ünnepséget a tanúsítványok átadása után Hidas Zoltán, az Elméleti és Történeti Szociológiai Tanszék intézet- és tanszékvezetője zárta, a Bibliából vett idézettel, amelynek kulcsmondata ez volt: „Nincs emberem” (vö. Jn 5,7). „A szociális ellátórendszer és ez az új képzés is azért van, hogy aki rászorul a támogatásra, annak legyen embere, aki megfelelő módon tudja segíteni őt. Reményeink szerint ebben a küldetésben nyújthat képzésünk segítséget” – fogalmazott Hidas Zoltán.

*

Jogszabályi felhatalmazás alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is jogosulttá vált a szociális intézmények vezetői számára továbbképzés megszervezésére, és ezt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében a Katolikus Szeretetszolgálattal való együttműködésben valósítja meg.

A  szociális intézmények vezetői számára alap- és mesterfokon egyaránt folyik a képzés, három helyszínen: Győrben, Egerben és Székesfehérváron, összesen 177 fő részvételével.

A szociális intézmények vezetőinek továbbképzését 2020-ig európai uniós forrásból az EFOP 3.8.2. kiemelt projekt és a VEKOP 7.5.1-16 projekt finanszírozza.

Forrás: Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria